Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Sex.com var i sin tid verd 83 millioner kroner. I dag ble det solgt for «bare» 75 millioner. (Ill.: sex.com)

Sex.com solgt igjen

Denne gangen for 75 millioner.

I 2006 ble domenenavnet «sex.com» solgt for 14 millioner dollar (i dag om lag 83 millioner norske kroner) fra pornokongen Gary Kremen til sex/underholdningsselskapet selskapet Escom.

Tapte saken
Salget skjedde etter en langvarig strid mellom Kremen og rivalen Stephen Michael Cohen. Escom hadde ikke selv penger til å kjøpe domenet, men måtte låne penger av DOM Partners LLC.

Cohen tapte saken, og ble dømt til å betale 65 millioner dollar (376 millioner norske kroner) i bot for å urettmessig å ha tilranet seg et domenenavn.

Nytt forsøk
I mars i år ble selskapet forsøkt solgt igjen. Men da var interessen laber, og høyeste oppnådde bud var på fattige seks milloner kroner. Et nytt forsøk ble gjort i juli, etter at Escom gikk konkurs. Med samme labre resultat.

Nå har tydeligvis interessen tatt seg opp igjen. For i dag ble det kjent at domenet er solgt for hyggelige 13 millioner dollar (om lag 75 millioner norske kroner) fra Escoms konkursbo til Clover Holdings, et obskurt selskap registrert i skatteparadiset St. Vincent i det karibiske hav.

Kilde:
BBC

Stikkord: domenehandel