Hopp til navigasjon Hopp til innhold
email

To milliarder på nett

30 prosent av jordas befolkning er nå online.

I følge International Telecommunication Union, en organisasjon under FN, vil antallet internettbrukere over hele verden passere to milliarder i løpet av 2010. Det betyr at 30 prosent av jordas befolkning vil være tilkoblet nettet, noe som er en dobling av antallet for bare fem år siden.

Millioner kommer til
I løpet av 2010 vil det komme til 226 millioner nye brukere, og veksten er stor i utviklingsland – 162 millioner av nykommerne stammer fra disse.

Fordelingen er imidlertid fremdeles skjev, og 71 prosent av befolkningen i rike land er på nett, mens det er kun snakk om 21 prosent i fattigere land.

Europa leder an
I følge rapporten er Europa i front, med 65 prosent av befolkningen på nett. Amerikanere følger etter, med 55 prosent, Asia har 21.9 prosent, mens Afrika er på sisteplass, med kun 9.6 prosent av innbyggerne tilkoblet nettet.

Utbygningen av bredbånd er den viktigste utfordringen akkurat nå, sier ITU. Et annet FN-tilknyttet organ rapporterte forrige uke at utbygningen av mobilnett var viktigere enn bredbånd.

Uansett er det positivt å se at stadig flere kommer seg på nett, men forbløffende at såpass mange fremdeles ikke har tilgang til mulighetene nettet gir.

Kilde:
Yahoo

Stikkord: internett