Hopp til navigasjon Hopp til innhold
_MG_0013 (Ill.: Per Ervland)

Nye detaljer om Android 3.0

Blir visstnok penere og mer funksjonell.

Android 3.0 – Gingerbread – er ikke blitt offisielt vist frem av Google, men det stopper selvsagt hverken rykter eller spekulasjoner.

Visuell overhaling
Den godt informerte nettsiden Phandroid har fått høre noen detaljer om hvordan Android 3.0 kan bli. Og det er potensielt mye interessant på gang: Først og fremst snakkes det om et nytt utseende. Android-teamet er visstnok klare over at grensesnittet oppfattes som litt mindre elegant enn for eksempel iOS, og jobber hardt med å løse dette.

Ikonene skal være penere og gjennomtenkte, og det satses mer på grønt som gjennomgangsfargen. Dessuten skal separate applikasjoner tilpasses mer til det øvrige utseendet til systemet (YouTube-applikasjonen skal gjennomgå slike endringer, for eksempel).

Video og stemme
Ved siden av endringer i grensesnittet blir nye, viktige funksjoner lagt til: Blant annet endelig full støtte for videosamtaler. I samme slengen vil Google Voice bakes fullt inn i operativsystemet, slik at det skal være helt uproblematisk å snakke uten å betale operatøren.

I følge kildene skal Gingerbread ut på markedet på begynnelsen av neste år. Vi venter selvfølgelig på offisiell informasjon fra Google, men det vi nå hører virker uansett meget interessant.

Kilde:
Phandroid

Stikkord: android, Mobil