Hopp til navigasjon Hopp til innhold
IMG_6827 (Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)

Med denne lurer du dem!

Sniktitt: Boxee Box har ingen problemer med amerikanske serier.

D-Link og Boxee er snart klare til å lansere sin unike mediaspiller. Her er våre førsteinntrykk.

En introduksjon til Boxee Box

Boxee Box er en liten mediaspiller med et unikt design av Astro Studios med mer eller mindre identisk programvare tilgjengelig gratis for Windows, MacOS, Linux og AppleTV.

Boksen spiller full HD 1080p ved hjelp av Intel Atom CE4100 og klarer mer eller mindre alle formater (inkl. populære .mkv).

Designet enten elsker eller hater man.

Personlig synes jeg det var på tide at noen tok sjansen på et utradisjonelt design, selv om dette gjør det umulig å plassere andre dingser på toppen av den. Uansett tar den ikke mye plass under eller ved siden av TVen din.

Slik er fjernkontrollen

En av de største fordelene med Boxee Box er at fjernkontrollen har et fullverdig QWERTY-tastatur.

Fjernkontrollen har stor firkantet knapp som går til høyre, venstre og opp og ned. Den er ikke touch-basert, man må faktisk trykke ned knappene. Helt greit, men smått utrolig i disse berøringstider. Det finnes også offisielle apps til iPhone og Android som også gjør jobben.

IMG_6830
(Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)
IMG_6833
(Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)

I tillegg er det bakover-knapp og spill/pause. På den andre siden finner man tastaturet som fungerer helt ypperlig til å søke etter YouTube-klipp eller lokale medier.

Disse gummiknappene gir akkurat passe motstand. Fjernkontrollen bruker signaler som ikke krever at man peker den direkte mot boksen.

Hva med innhold?

Det er alltid litt kjipt å bo i Norge når man vil se serier på slike bokser. Som vanlig kan du bare glemme å se amerikanske TV-serier på Boxee Box sånn uten videre, dette kommer vi tilbake til litt lenger ned i artikkelen.

2
(Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)

Heldigvis er det to ting som likevel gjør Boxee til en svært attraktiv spiller. Det ene er at Boxee har en egen app-avdeling. Apps kan utvikles av hvem som helst og godkjennes så av Boxee. På mange måter likt Apples App Store.

Men, og dette er viktig, det er også mulighet for hvem som helst med litt Java-kunnskap å omgå hele godkjenningsprosedyren og istedenfor gjøre appen tilgjengelig via egne eksterne kilder.

Boxee Box støtter nemlig repositories og da er det plutselig ingen grenser og langt kortere ventetid for forbrukerne.

Slik ser du amerikansk innhold

Det flotte med Boxee utover tastatur-fjernkontrollen, repositories og app-utvalget er støtte for VPN. Med VPN-støtte blir det plutselig mulig å se alle de amerikanske TV-seriene i Boxee. Dette fordi VPN-tjenester som strongvpn.com gir deg amerikansk IP.

Tjenesten koster 7 dollar måneden (44 kroner, egen norsk server), men er vel verdt det med tanke på at alle de ferske og mest populære seriene er gratis (reklamefinansiert).

En liten oppsummering

Vi liker tre ting spesielt godt: fjernkontrollen med innbakt tastatur, VPN-støtte og app-butikken som kommer i to varianter. Det ser svært lovende ut.

Rettelse, 14.10.10, 17:58: ingen NRK-app tilgjengelig enda, men allerede nå er det mulig å importere RSS-feeds slik at det innhold som ikke har egen app lett kan sees likevel.

D-Link er også i samtaler med NRK om en egen app.

Prisen ligger litt over gjennomsnittet. Populære Western Digital Live går for rundt tusenlappen, men Boxee Box koster rundt 900 kroner mer. Til gjengjeld har den et attraktivt brukergrensesnitt og ekte app-støtte.

1
(Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)

Tilgjengelig om et par uker

YouTube-applikasjonen viser kun de første 25 treffene. Slik har også PC-versjonen vært i flere måneder.

D-Link kunne ikke svare på hvorfor, men når vi får fatt i den endelige versjonen skal vi finne ut av det. Uansett er nettleseren snart klar og da kan man i verste fall fyre opp YouTube via denne.

Veiledende pris er 1895 kroner. Elkjøp starter forhåndssalget med noen få hundre enheter på lager allerede om 2 uker, kunne D-Link avsløre.

Større tilgjengelighet er ventet i midten av november. Grunnen til at det drøyer noe er at nettleseren ikke er helt ferdigstilt, men D-Link håper at den blir ferdig denne uken.

ITavisen.no kommer tilbake med en fullverdig test om ikke mange ukene.

Stikkord: boxee, boxee box