Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Søndag kommer Panasonics kameramobil, basert på den populære Lumix kompaktkameraserien. (Ill.: Panasonic)

Nå kommer Lumix-telefonen

Panasonic klar med kameramobil.

Panasonic er hatt stor suksess med sin Lumix-serie av kompaktkameraer, og har også gjort vei i vellinga med sine 4/3-kameraer med utskiftbar optikk og samme navn.

Nå vil de videreføre suksessen til mobiltelefoner.

For entusiaster
Panasonic er fra før av store på mobiltelefoner i hjemlandet Japan, selv om det begynner å bli noen år siden de solgte telefonene sine på våre breddegrader.

Det kan muligens komme til å endre seg, siden målgruppa for den nye modellen åpenbart er fotoentusiaster som helst vil slippe å ta med seg to dingser på tur.

Samtidig har kameraene og til dels også optikken i mobiltelefoner fra andre produsenter etter hvert blitt såpass bra at de kan konkurrere med i hvert fall de rimeligste dedikerte kompaktkameraene.

Kommer til uka
Foreløpig er det sparsomt med opplysninger på Panasonics japanske nettsted, men datoen er i hvert fall 5. oktober – altså tirsdag i uka som kommer.

I følge den vanligvis velinformerte teknologibloggen Akihabara News vil telefonen bli introdusert for det japanske markedet under CEATC-messen til uka.

Bare digital zoom
Fra Panasonic har de fått vite at telefonen har Lumix-seriens Venus Engine om bord, at kameraet har 13 megapikslers oppløsning.

Naturlig nok har det ikke blitt plass til optisk zoom, så brukerne må nøye seg med digital. For øvrig har telefonen/kameraet Jump Picture-teknologi som enkelt lar deg dele bildene via WiFi og DNLA.

Bare microSDHC
I følge en annen kilde, Mobilecrunch.com har Lumix-telefonen en 3,3 tommers skjerm med 854X480 oppløsningen. Den har dessverre ikke støtte for SDXC – bare for microSDHC-kort.

Vekten ligger på 146 gram og størrelsen er 116X52X17,7 mm.

Nå venter vi bare på bildene…

Stikkord: foto, Mobil, panasonic