Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Jobs' utviklere skuffet mange iOS 4.3-håpefulle. (Ill.: Apple)

– Ny iPad får USB

Samme skjerm, men lettere og tynnere.

Våren 2011 kommer det en helt ny iPad som både er lettere og har miniUSB-inngang, hevder finansanalytikerne i selskapet Goldman Sachs.

Ingen sjutommer?
I følge analytikerne vil den nye iPad-modellen ha 9,7 tommers skjerm som dagens modell, men være tynnere og veie betydelig mindre.

Dette står i skarp kontrast til de ryktene som har gått hittil, der en sjutommersutgave har blitt ansett som den mest sannsynlige oppgraderingen. Dette fordi flere andre produsenter, blant annet Samsung med sin Galaxy Tab, satser på denne formfaktoren.

Viktig inngang
Viktigst er det kanskje at analytikerne mener at 2011-utgaven av iPad vil inneholde det noe svært mange har savnet: En standard USB-inngang.

I dag er den eneste muligheten for å få noe ut eller inn av iPaden via trådløst nett. Med USB vil overføring av data gå raskere og smidigere. Dessuten kan man enkelt koble på en hvilken som helst ekstern harddisk for å utvide lagringskapasiteten til for eksempel filmer eller musikk.

To modeller?
Goldman Sachs-analytikerne som snakker om denne nye modellen heter Henry King og Kevin Lu, og er henholdsvis plassert i Kina og på Taiwan – to av stedene der Apple produserer sine varer.

I følge de to kommer den nye modellen i løpet av 2. kvartal neste år, noe som betyr at den vil være å finne i butikkene en gang mellom april og juni.

Det kan dermed tenkes at sjutommeren kommer først, og deretter 9,7-tommeren med USB.

Norsk forsinkelse
I Norge har Apple fortsatt ikke introdusert iPad, men et sted mellom 20 000 og 30 000 nordmenn skal i følge ikke-offisielle kilder ha kjøpt brettet i utlandet eller via private importører.

De fleste tror at iPad vil bli lansert her i landet på samme dato som iOS 4.2. Noen dato er ikke satt, men det er på det rene at det blir i løpet av november.

Kilde:

Bloomberg.com

Stikkord: ipad