Gjør iPod til iPhone

Dett er faktisk en iPod Touch, og ikke en iPhone.

«Apple Peel» har lenge blitt solgt i bakgatene i Shanghai og Hongkong. Nå kommer den til USA, og muligens også til Europa og Norge.

SIM-kort i dekselet
Apple Peel 520 er en slags balnding av beskyttelsesdeksel og dokkingstasjon som passer til iPod Touch. Modulen inneholder GSM-sender/mottaker, antenne (i det gummierte laget som legges rundt iPod-en), ekstra batteri samt spor til SIM-kort.

Dermed burde den kunne brukes også i Norge, med hvilket som helst mobilabonnement.

Annonse

Åtte farger
Modulen lages av selskapet Yosion Technology (kun kinesisk) og kan fås i hele åtte forskjellige farger.

Det ekstra batteriet gir en pratetid på 5 timer og en standbytid på 120 timer.

Må jailbreake
Det er likevel en ulempe: Du må hacke (jailbreake) telefonen for å få installert ringetastatur og SMS-program som fungerer med telefonen. Dermed kan du ikke kjøre det nyeste mobiloperativsystemet fra Apple, 4.1. Yoshi kan bare kjøres med versjon 3.1.3.

En annen ulempe som de som vil kjøre denne billig-løsingen må leve med er at «telefonen» ikke klarer å skille mellom prating og andre oppgaver, slik en ekte iPhone kan.

Ikke valgfri ringetone
Med andre ord lyser skjermen opp når noen ringer deg, og fortsetter å lyse mens du holder telefonen mot øret eller bruker en øretelefon med mikrofon (du må uansett bruke ekstern mikrofon, siden iPod ikke har innebygd mikrofon).

Du kan heller ikke bruke de ringetonene og SMS-varslingstonene du har lyst til. En standard ringetone eller vibrasjon er eneste muligheter.

Men har du dårlig råd, så har du dårlig råd…

Her ser du hvordan det fungerer:

Kilder:
Micgadget.com
PC World Australia

Annonse
Annonse