Hopp til navigasjon Hopp til innhold
15-tommers utgaven av MacBook Air skal være i testproduksjon. Og muligens kommer det en 17-tommer også. (Ill.: Foto: Pål Joakim Olsen/DinSide.no)

Blir den enda tynnere?

Rykter om ny MacBook Air.

Apples supertynne laptop MacBook Air selger visstnok ikke så bra.

Derfor har Apple besluttet å gjøre den mindre, tynnere – og trolig billigere.

Fra 13,3 til 11,6 tommer
Det hevder i hvert fall ryktemakerne i flere Apple-relaterte publikasjoner som The Apple Blog, The Cult of Mac og Mac Observer.

I følge ryktene får den nye modellen 11,6 tommers skjerm. Dagens utgave har til sammenligning 13,3 tommers skjerm.

Lettere og tynnere
Også tykkelsen, som i dag ligger på beskjedne 19,9 millimeter, kommer til å gå ned. Det samme gjør vekten, i følge ryktene. Årsaken er at Apple visstnok nå skal begynne med karbonfiber i kabinettet i stedet for dagens aluminiums «unibody» chassis.

Den nye maskinen skal i følge ryktene ha en Intel Core-i prosessor om bord, noe som gir den lengre batterilevetid enn dagens Intel Core 2-utstyrte modell.

8000 kroner?
Også prisen blir det spekulert i. Den vil i følge ryktemakerne ligge på rundt 1000 dollar – om lag 5900 norske kroner. Legger man til moms og norsk «plunder og heft», lander man på rundt 8000 kroner her i landet.

Til sammenligningen er differansen mellom den rimeligste Air-modellen i USA og her nå hele 3192 kroner.

– Har bestilt 400 000

Ryktene er trolig ikke tatt helt ut av lufte.

For allerede i juli i år skrev den seriøse nettavisen Digitimes.com om 11,6-tommeren. Samme nettsted henviser til det kinesiske selskapet Quanta Computer, som visstnok skal ha mottatt en ordre på mellom 400 000 og 500 000 11,6 tommers skjermer fra Apple.

Disse skal i følge nettstedet være klare for markedet før nyttår.

iPad – med tastatur
Dersom ryktene viser seg å stemme, blir den nye MacBook Air en alvorlig konkurrent til mini-laptoper (netbooks) – på alt unntatt pris. Samtidig blir den et alternativ til de som ønsker seg iPad, men som savner tastaturet.

Så får vi se hva som ligger under juletrærne i år….

Stikkord: macbook air