Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Chrome 7 håndterer imponerende grafikk.

Se hva Chrome 7 klarer!

– Blir 60 ganger kjappere enn forgjengeren.

For ikke mange dagene siden lanserte Microsoft stolt sin første offentlige beta av Internet Explorer 9. Nå viser Google frem hva de har jobbet med.

Slik skal de slå IE 9

Microsoft hadde ved lanseringen en rekke tall som var riktig så imponerende og hevdet også at IE 9 er den første nettleseren med full GPU-akselerasjon av alt HTML 5-innhold.

Google ligger som vanlig ikke på latsiden og har frigitt en demo som viser hva som er mulig med 2D-maskinvareakselerasjon. Tidlige versjoner av nummer sju har blant annet også støtte for canvas-akselerasjon.

Velger den smarteste løsningen automatisk

«Chrome 7 velger det beste grafikk-APIet å bruke i de forskjellige OSene som støttes av Chrome som Windows XP, Vista, 7, MacOS og Linux», skriver Googles James Robinson på Chromium-bloggen.

Tidlige tester viser likevel at IE 9 er kjappere enn Chrome 7 når det gjelder grafikk-akselerasjon, men Googles nye nettleser er tidlig i sin utviklingsfase og kommer nok til å gi IE 9 hard konkurranse. Google har også fordelen av å levere hyppige oppdateringer av sin nettleser i motsetning til Microsoft som gjerne bruker flere år på en ny versjon av Internet Explorer.

Ingen lanseringsdato spikret

Det er usikkert når Chrome 7 lanseres i endelig versjon, men med dette sitatet fra Googles Robinson tipper vi det ikke vil ta alt for lang tid:

«With Google Chrome’s fast release cycles, we expect to be able to get these enhancements to users quickly and add new performance improvements over time». Også Mozilla prøver ut GPU-akselerasjon i sine nyeste testversjoner av Firefox. Denne finner du her.

For å teste rykende ferske versjoner av Chrome 7 med den nyeste teknologien besøk Chromiums nettside.

Denne demoen viser frem nettleserens 3D-akselerasjon med JavaScript og WebGL for å generere 3D-modeller med teksturer, scene-animasjon og mange andre teknikker vi er kjent med fra avanserte 3D-spill:

Kilde:
The Chromium Blog

Stikkord: chrome, ie 9