Chrome 7 håndterer imponerende grafikk.

Annonse


Se hva Chrome 7 klarer!

For ikke mange dagene siden lanserte Microsoft stolt sin første offentlige beta av Internet Explorer 9. Nå viser Google frem hva de har jobbet med.

Slik skal de slå IE 9

Microsoft hadde ved lanseringen en rekke tall som var riktig så imponerende og hevdet også at IE 9 er den første nettleseren med full GPU-akselerasjon av alt HTML 5-innhold.

Google ligger som vanlig ikke på latsiden og har frigitt en demo som viser hva som er mulig med 2D-maskinvareakselerasjon. Tidlige versjoner av nummer sju har blant annet også støtte for canvas-akselerasjon.

Velger den smarteste løsningen automatisk

«Chrome 7 velger det beste grafikk-APIet å bruke i de forskjellige OSene som støttes av Chrome som Windows XP, Vista, 7, MacOS og Linux», skriver Googles James Robinson på Chromium-bloggen.

Annonse


Tidlige tester viser likevel at IE 9 er kjappere enn Chrome 7 når det gjelder grafikk-akselerasjon, men Googles nye nettleser er tidlig i sin utviklingsfase og kommer nok til å gi IE 9 hard konkurranse. Google har også fordelen av å levere hyppige oppdateringer av sin nettleser i motsetning til Microsoft som gjerne bruker flere år på en ny versjon av Internet Explorer.

Ingen lanseringsdato spikret

Det er usikkert når Chrome 7 lanseres i endelig versjon, men med dette sitatet fra Googles Robinson tipper vi det ikke vil ta alt for lang tid:

«With Google Chrome’s fast release cycles, we expect to be able to get these enhancements to users quickly and add new performance improvements over time». Også Mozilla prøver ut GPU-akselerasjon i sine nyeste testversjoner av Firefox. Denne finner du her.

For å teste rykende ferske versjoner av Chrome 7 med den nyeste teknologien besøk Chromiums nettside.

Denne demoen viser frem nettleserens 3D-akselerasjon med JavaScript og WebGL for å generere 3D-modeller med teksturer, scene-animasjon og mange andre teknikker vi er kjent med fra avanserte 3D-spill:

Kilde:
The Chromium Blog

Annonse