Hopp til navigasjon Hopp til innhold
En egen Facebook-telefon? Nei, sier Facebook. Jo, sier journalistene. (Ill.: itechnews.net)

– Ryktene er sanne

Selv om Facebook blånekter.

I helga gikk det hete rykter om at Facebook er i ferd med å bygge sin egen mobiltelefon.

– Alt blir bedre når det er sosialt
Historien dukket først opp på nettstedet Techcrunch.com, men ble i går avkreftet av Facebook-ledelsen overfor CNet News.com.

– Facebook bygger ingen mobiltelefon. Vårt syn er at nesten alle opplevelser ville bli bedre om de ble sosiale, så å integrere dypt inn i eksisterende plattformer og operativsystemer er en bra måte å oppnå dette på, het det noe kryptisk i den uvanlig lange kommentaren.

Telefon under eget merke?
Uttalelsen har blitt tolket slik at nei, Facebook skal ikke selv produsere noen telefon. Det gjør forsåvidt ikke Apple, Nokia eller Sony Ericsson heller. De setter ut slikt til kineserne…

Det Facebook med all sannsynnlighet derimot kommer til å gjøre, er å lansere en telefon under sin egen merkevare. Akkurat slik som teleselskapene utenfor Norge til stadighet lanserer telefoner med sin egen logo i stedet for LG, Nokia eller HTC.

– Android-telefon
Slik tolkes i hvert fall Facebook «avkreftelse» av CNet News.com, som ikke vil gi seg på at Facebook har noe i ermet.

– Ideen er enkel. Et eksternt selskap slik som Samsung eller HTC kommer til å bygge maskinvare for en Android-drevet telefon som vil ha Facebooks sosiale nettverksfunksjoner dypt integrert og som vil kjøre med nett fra en aktør som AT&T, muligens under en bindingsavtale som ligner den Apple har med iPhone, skriver nettstedet i ny artikkel.

Nekter å svare
På direkte spørsmål om det er slik det forholder seg, nekter Facebook å svare. De henviser bare til sin lange avkreftelse av Techcrunch-meldingen.

Det er uansett på det rene at svært mange i dag bruker mobiltelefonen til å holde seg oppdatert på hva vennene holder på med, og å oppdatere sin egen status på Facebook.

Hva er da mer naturlig enn å gå rundt med en telefon som heter nettopp Facebook?

Stikkord: facebook, Mobil