Hopp til navigasjon Hopp til innhold
oslo-kart

Nokia skal ta bilder av huset ditt

Vil konkurrere med Street View.

Nokia planlegger å lansere en avansert konkurrent til Googles Street View. Dette kom frem under det nylige Nokia World i London, og selskapets variant åpner for mye spennende. Til forskjell fra rimelig statiske bilder Google tar av gater og stifter sammen, vil Nokia utvikle 3D-modeller av bygninger og ta detaljerte bilder av dem.

Virkelighetstro
3D-modellene av bygninger skal bygges fra en database som oppdateres ved å skanne gater med laser. Teknikken er kjent som lidar. Etter at gatene og husene er skannet inn, dekkes modellene av bilder. Disse plasseres gjennom avansert programvare som sørger for høy grad av nøyaktighet.

Nokia vil snart sette i gang med å rulle ut biler som skal samle informasjon. Selskapet har allerede slike biler som brukes til å lage digitale kart, som igjen brukes av produsenter av navigasjonsutstyr – men nå skal bilene utstyres med lidar og kameraer som knipser bilder i høy oppløsning.

Åpner for muligheter
Resultatet er veldig detaljerte bymodeller, noe som kan friste bedrifter til å reklamere for sine tjenester i Nokias 3D-verden: Modellene kan spesifisere etasjer og andre detaljer. Dermed vil det være lett for en lokal butikk å plassere seg selv på 3D-kartet.

Den store fordelen er også at en slik representasjon av byen tegnes opp meget dynamisk, og man vil kunne navigere seg gjennom den akkurat som gjennom et spill. Nokia ser derfor for seg at spillutviklere vil kunne bruke teknologien i sine titler.

Kommer neste år
Nokias biler skal begynne å kjøre rundt i London allerede i november, og andre europeiske byer vil følge etter. I løpet av 2011 skal dataene dukke opp i navigasjonstjenester.

Det høres spennende ut, og vi gleder oss til å se resultatene. Det spørs bare om folk flest vil ha enda flere biler utstyrte med kameraet kjørende rundt i nabolaget sitt.

Kilde:
Gizmodo

Stikkord: nokia, street view