Hopp til navigasjon Hopp til innhold
DSC04195 (Ill.: Thomas Marynowski)

Dette er nye Desire

Vi har prøvd de ferske HTC-mobilene. Se bildene!

London (ITavisen): HTC viste i dag to nye mobiltelefoner, og annonserte en ny versjon av Sense-skallet som er oppå Android 2.2-operativsystemet.

Lettere å leve med
Den nye Sense-versjonen har en rekke veldig interessante nyheter. De har mye med hastighet å gjøre: Telefonene starter blant annet mye kjappere. HTC lover en oppstartstid på ti sekunder, og mener at mens andre fremdeles ser på telefonlogoen, sjekker du allerede mailen din. Som for øvrig også har fått nye funksjoner, som én innboks for flere kontoer.

Hastighetsøkningen gjelder også funksjoner som kart, der kartene forhåndslastes, slik at du aldri trenger å vente mens du zoomer eller blar deg gjennom dem. Og hvis du kjører bil og bruker navigasjon, og blir oppringt, forsvinner ikke kartene fra skjermen. Det som også er artig, er at kartet orienterer seg selv etter kompass.

HTCs toppsjef Peter Chou varsler ny strategi i 2012. Bilde fra en tidligere anledning.
(Ill.: Thomas Marynowski)

I skyene
Det kanskje aller mest interessante med nye Sense er nettsky-funksjonene. Det innebærer muligheter til å lagre alle dine meldinger i skyen, slik at du kan sjekke selv gamle, slettede samtaler fra PCen. Du skal også kunne fjernstyre mobilen, for eksempel videresende samtaler til din kontortelefon hvis du har glemt mobilen hjemme. Eller slette innholdet hvis du har mistet telefonen.

Hele nettsky-funksjonaliteten ligger på nettsiden htcsense.com

Vi gleder oss til å få testet alt dette i praksis. Vi fikk imidlertid allerede nå en del tid med de nye telefonene, Desire HD og Desire Z. Begge disse kommer i oktober, og vil ha nye Sense installert.

Skjermen teller
Desire HD vil være ganske velkjent for alle som har prøvd HD2, den har altså en enorm, flott skjerm på 4.3 tommer (av typen SLCD), og den er en fornøyelse å bruke. Telefonen har et fint kamera med 8 megapiksler, gode høyttalere, og responderer raskt og elegant. Men den er ingen revolusjon – den bygger tross alt på gamle modeller.

Desire Z er sånn sett litt mer interessant, da det har et virkelig flott tastatur. HTC har utviklet en løsning som gjør at alle knappene, selv de på øverste rad, er like tilgjengelige og lette å trykke på. Det ser ut til å virke. Den eneste bekymringen er at systemet for å skyve ut tastene er noe løst, og virker til å åpne seg bare du puster på telefonen.

Godt å trykke på.
(Ill.: Thomas Marynowski)

Utover dette er Desire Z også en rask telefon, selv om den ikke er fullt så kraftig som Desire HD. Vi er nysgjerrige på om den kommer til å tiltrekke seg nye forretningsbrukere, eller om nye Nokia E7 er et mer fristende valg.

Som sagt, begge modellene kommer allerede neste måned, så vi kommer tilbake med fullverdige tester så snart som mulig. Vi kommer også tilbake med norske priser og andre lanseringsdetaljer.

Stikkord: htc, Mobil