Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Nokia E7_1 (Ill.: Nokia)

Satser fortsatt på Symbian

Nokia presenterer nye modeller.

Nokias store høstlansering gikk av stabelen i dag, og mobilgiganten nekter å la seg overkjøre av konkurrentene. De påpeker at de selger 260.000 smarttelefoner om dagen, og er fremdeles betydelig større enn Android og iPhone – tilsammen.

Selskapet fokuserer fremdeles på Symbian, og minner på at selv om den nye versjonen, ^3, kanskje ikke er så dramatisk forskjellig når det gjelder utseende, er det utrolig mye nytt under panseret.

Nokia E7_Ilari Nurmi_2
(Ill.: Nokia)

For proffbrukere
Det nye flaggskipet (i tillegg til allerede kjente N8), heter E7, og er en utpreget businessmobil. Nokia skryter av hvor kraftig den er, ved å påpeke at den klarer fint å kjøre 25 applikasjoner samtidig. Den har også utskyvbart tastatur og en skjerm på hele fire tommer. Skjermen bruker en ny teknologi Nokia kaller for ClearBlack, og som skal gi bedre lesbarhet utendørs.

Telefonen er ellers basert på N8, og har tilsvarende spesifikasjoner (kameraet er imidlertid litt dårligere, 8 megapiksler). Den skal slippes i løpet av vinteren, og anbefalt utsalgspris er 495 euro.

For de sosiale
I samme slengen annonserer selskapet også C6 og C7 – enklere mobiler, som blant annet også bruker ClearBlack-teknologien og har AMOLED-skjermer, samt fokuserer på sosiale nettverk og navigasjon.

Nokia C7
(Ill.: Nokia)

C7 er også oppsiktsvekkende tynn og har 3.5 tommers skjerm. Begge modellene har 8 megapiksel-kameraer. Både C6 og C7 skal slippes i løpet av fjerde kvartal.

Dessverre nevnte ikke Nokia noe om MeeGo-enheter i denne omgang, dette sparer de visstnok til litt senere i år. Vi kommer tilbake med mer om alle de nye telefonene til Nokia.

Stikkord: Mobil, nokia, symbian