Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Forskere oppdaget en lokal datafil med informasjon de trodde gjaldt hvor iOS-enheten befant seg til enhver tid. Apple tilbakeviser dette i en pressemelding. (Ill.: Apple)

Apple avkrefter ninja-rykte

Nei, Steve Jobs ville ikke kapre sitt eget fly!

Klart var denne for god til å være sant. Men vi lar oss underholde: Tirsdag kveld dukket det en oppsiktsvekkende nyhet opp, der et japansk sladderblad påstod at selveste Steve Jobs ble tidligere i sommer stoppet på Kansai-flyplassen utenfor Osaka.

Fordi han hadde med seg ninja-stjerner.

Stoppet i kontrollen
Etter at sikkerheten på flyplassen konfronterte Jobs med dette, svarte han at han ville jo aldri finne på å kapre sitt eget privatfly. Deretter konkluderte han med at han ville aldri vende tilbake til Japan.

Historien ble plukket opp av amerikanske Bloomberg, som også påpekte at en talsmann for flyplassen bekreftet at en passasjer virkelig ble stoppet i sommer for å hatt slike ninjastjerner, men nektet å navngi vedkommende.

Etter at Bloomberg publiserte historien ble den også plukket opp av en rekke teknologiblogger.

Neida
Apple fulgte selvsagt opp med å benekte det hele, og sier i en offisiell melding at Jobs faktisk var i Japan i sommer, men hadde selvsagt ikke med seg ninjastjerner. Og at han definitivt skal vende tilbake til landet.

Historien er bare oppspinn altså, men la oss være ærlige. Det hadde vært litt kult om den var sann.

Stikkord: Apple, steve jobs