Hopp til navigasjon Hopp til innhold
wifi (Ill.: Ill. Per Ervland)

Super Wi-Fi på vei?

Ny standard kan åpne for langt bedre hastighet.

Amerikanske FCC jobber med en ny WLAN-standard som kan løse de aller fleste problemene med dagens trådløst internett. Med andre ord, bedre hastighet, bedre dekning, færre forstyrrelser.

Mellom kanalene
Det er snakk om å utnytte ledige TV-frekvenser som befinner seg mellom de tradisjonelle signalene. Det har tatt tid, og FCC har jobbet med dette i to år. Problematikken har vært potensiell interferens med TV-signaler, samt andre typer utstyr som trådløse mikrofoner. Med overgang til digitale signaler blir problemet imidlertid gradvis løst, og FCC jobber nå med TV-selskapene for å bli enige om fordelingen av frekvensene.

Samtidig jobbes det med teknologiselskaper, som naturligvis er interesserte i å gi forbrukerne tilgang til mye bedre trådløst nett.

Skal stemmes over
FCC skal stemme over hvordan problemene med super Wi-Fi kan løses senere i september, og de håper at teknologien kan på sikt bli like utbredt som eksisterende WLAN.

Dette gjelder så langt i USA, men vi håper selvfølgelig at også andre verdensdeler vil på sikt kunne nyte trådløse forbindelser som byr på færre problemer enn dagens løsninger.

Kilde:
Slashgear

Stikkord: internet, wifi