Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Google lanserer musikktjenesten sin før jul, hevder kilder på innsiden av selskapet.

– «Google Music» før jul

Klarer ikke å sitte og se på iTunes lenger.

I forrige uke lanserte Apple versjon 10 av sitt musikkprogram iTunes. Komplett med et Facebook-aktig sosialt grensensitt der musikkfans kan utveksle erfaringer og synspunkter.

Vist fram i mai
Det har lenge vært kjent at Google jobber med en slik tjeneste, og da selskapet avduket Android 2.2 i mai, viste de fram en prøveversjon.

Google har allerede kjøpt Simplify Media, en nettjeneste som gir brukerne tilgang til alle sine digitale samlinger av musikk og bilder når de er på farten, fra mobiltelefon eller en bærbar PC.

For iPhone også?
Siden Symplify primært utvikler for iPhone, er det ikke sikkert at Google vil begrense sin musikktjeneste til Android Market.

Med andre ord kan det tenkes at de velger å fly rett i strupen på Apple, som neppe i lengden kan nekte dem å selge musikk til iPhone-brukere.

Nyhetsbyrået Reuters hevder å ha sikre innside-kilder på at Google vil lansere før jul, og at samtalene mellom platebransjen og Googles Android-sjef André Rubin nå er så godt som sluttført.

Android fosser fram
iTunes har nå 70 prosent av musikkmarkedet for nedlasting i USA, og markedet er overmodent for reell konkurranse fra en aktør som er stor nok til å utfordre Apple.

Samtidig har salget av Android-telefoner skutt i været, og går nå unna med 200 000 solgte eksemplarer hver dag på verdensbasis, i følge Google.

I forrige uke lanserte Samsung sitt Android-baserte surfebrett Galaxy Tab, som med en gang posisjonerte seg som en farlig konkurrent til Apples iPad.

Stikkord: android, Google, musikk