Hopp til navigasjon Hopp til innhold
assange (Ill.: WikiLeaks.org)

Krever at Assange går

Nær venn går mot WikiLeaks-sjefen.

WikiLeaks redaktør og talsmann Julian Assange slipper tydeligvis ikke unna voldtektsanklagene. Nå mener til og med folk i hans nærmeste krets at han bør gå av.

– Ikke sint
I følge nettstedet The Daily Beast krever Birgitta Jonsdottir – en prominent WikiLeaks-støttespiller og parlamentariker på Island – at Assange bør la andre overta lederrollen i varslernettverket.

– Jeg er ikke sint på Julian, men dette er en situasjon som helt klart har kommet ut av kontroll, sier Jonsdottir i et telefonintervju.

Tror ikke på svertekampanje
Hun mener at Assanges personlige problemer ikke ikke har noe å gjøre med WikiLeaks. Samtidig tror hun heller ikke at Assange er utsatt for en svertekampanje fra Pentagon, slik han selv flere ganger han antydet.

– Jeg har oppfordret ham sterkt til å konsentrere seg om den juridiske siden av saken og la andre bære WikiLeaks-fakkelen videre, sier Jonsdottir.

– Burde ikke være eneste stemme
Hun mener det er galt at Assange er den eneste personen som uttaler seg på vegne av WikiLeaks.

– Det burde vært mange stemmer, sier hun.

Fortsatt venn
Birgitta Jonsdottir anser seg fortsatt som Julian Assanges nær venn. Og hun har ingen formening om han har gjort det to svenske kvinner beskylder ham for.

– Gode venner er slik som forteller deg at du har skitt på nesa, sier den kjente islandske politikeren og ytringsfrihetsaktivisten.

Stikkord: wikileaks