Hopp til navigasjon Hopp til innhold
ps3 (Ill.: Wikipedia)

Det vil flomme over av PS3-pirater

Nå er nemlig hacken tilgjengelig for alle.

Hackere har klart å knekke PS3 Jailbreak-chippen. Allerede nå ser vi resultatet av dette.

Nå tar det av

Dette har skjedd: PS3 Jailbreak ble lansert 19. august. Dette ser ut som en helt vanlige minnepenn, men har den unike egenskapen at den gjør at en hvilken som helst PS3 (første generasjon, Slim) kan kjøre egenutviklet og usignert kode.

Dette åpner for kjøring av pirat-pill som enkelt kan kopieres inn på PS3ens harddisk eller på en eksternharddisk.

Markedet vil jevne seg ut

Mange klager på at PS3 Jailbreak, altså den førte pirat-USBen, koster alt for mye, rundt tusenlappen. Nå som denne brikken er gjennomskuet er det nå fritt frem for hvem som helst å lage sine egne versjoner, og det lar ikke vente på seg.

Faktisk har det til og med lekket bruksanvisninger på nett som viser hvordan du selv kan mekke din egen USB-piratminnepinne.

Billig-brikke snart på markedet

Allerede nå skryter PS3 Key av at de forventer å kunne selge sin USB-hackbrikke for kun 50 dollar (rundt 310 kroner). Også denne støtter den første PS3en, Slim og alle tenkelige regionale PS3-formater (USA, JAP, PAL og Korea).

Sony har allerede innledet startet slaget mot PS3 Jailbreak, men selve krigen, den er nok allerede tapt. Det beste de kan håpe på er å stenge piratene ute fra Playstation Network.

Også PSP er på god vei til å ende samme skjebne som PS3.

Stikkord: pirat, ps3