Hopp til navigasjon Hopp til innhold
PS3-Linux (Ill.: tech-gadget-daily.com)

PS3-eier tapte rettssak

Ingen erstatning for Linux-nekt.

Australske Michael Trebilcock tok Sony til retten etter at han hadde kjøpt seg en Playstation 3.

Uinteressert i spill
Trebilcock var nemlig totalt uinteressert i spill. Han skulle bare bruke sin PS3 som en Linux-PC.

Dette var mulig på det tidspunktet han kjøpte spillkonsollen. Men så oppdaterte Sony maskinen med ny programvare. Dermed var det over og ut for «Installlér annet OS»-valget i menyen.

I søksmålet het det blant annet:
En av grunnene til at jeg kjøpte PS3 var denne funksjonen. Den gjorde det mulig å bruke PS3 som en datamaskin, ikke bare en spillkonsoll. Du kunne koble skrivere til den og skrive ut dokumenter. Du kunne bruke Messenger til å chatte og Firefox for å surfe på nettet. Men Sony bestemte seg for at denne spesielle delen av systemet, som de hadde markedsført som en av grunnene til å kjøpe det, utgjorde en sikkerhetsrisiko. Dermed fjernet de den.

Slapp saksomkostninger
Trebilcock forlangte 800 australske dollar (om lag 4532 norske kroner) i erstatning. men Magistrates Court i Australia ville ikke høre på det øret.

Sony fikk fullt medhold, selv om Trebilcock slapp å betale Sonys saksomkostninger.

Minner om Windows-sak
Saken minner noe om mannen som kjøpte en Windows-PC, men nektet å betale for Windows-lisensen, siden han bare skulle bruke Linux.

Han vant, og fikk etter mange og lange (og ikke minst dyre) runder i rettsapparatet tilbake de 1257 kronene som utgjorde Windows Vista-delen av PC-kjøpet.

Stikkord: linux, ps3