Hopp til navigasjon Hopp til innhold
apple-ipad (Ill.: Apple)

Endelig iPad på ett døgn

Apple girer opp produksjonen.

Det er selvsagt fullt mulig å plukke opp en iPad i butikken og få den med seg hjem med én gang. Vel å merke om du bor i et annet land enn Norge.

Garanterer 24 timer
Men så langt har Apples egen nettbutikk ikke kunnet garantere at de kan levere innen 24 timer, slik de gjør med de fleste av sine produkter i Apple Store.

Nå hevder Apple at tilbudet endelig står i forhold til etterspørselen. Derfor kan de fra i dag av garantere at alle som bestiller iPad via Apple Store får den 24 timer etter.

Eller rettere sagt, den blir sendt 24 timer etter at bestillingen er gjort. Hva Posten eller andre speditører måtte finne på, kan selvsagt ikke Apple gjøre noe med.

Opptil to ukers ventetid
Hittil har de fleste måttet vente i gjennomsnitt mellom fem og sju dager før bestillingen blir effektuert, mens enkelte har måttet vente så lenge som to uker eller mer.

Apple lover nå at det er slutt på disse tilstandene.

Hyllene begynner også å fylles opp i vanlige butikker, både i USA, Tyskland, Storbritannia og Frankrike.

Hva med Norge?
Noen norsk dato er ennå ikke satt. Og du kan dessverre verken kjøpe iPad i norske Apple Store eller en av de utenlandske avdelingene.

Nordmenn er dermed henvist til å kjøpe i fysisk butikk i utlandet, eller via de mange som driver med privat import for videresalg på Finn.no og andre steder.

Knapphet på iPhone
Situasjonen for iPhone er derimot annerledes. Det er stor knapphet på telefonen, og her i Norge er det fortsatt lange ventelister hos de fleste forhandlere. Noen har den imidlertid på lager, fordi de tok inn mange nok i utgangspunktet.

Utrolig nok er det også ventelister for den gamle modellen, iPhone 3GS (som fortsatt skal selges på ubestemt tid). Den tar det nå gjennomsnittlig en uke å få i Apple Store.

Kilde:
Fortune

Stikkord: butikker, ipad