Bjørn Erik Thon i Datatilsynet kan styre seg for Googles nye «Steder»-tjeneste.

Annonse


– «Steder» er lovstridig

Bjørn Erik Thon i Datatilsynet er ikke så begeistret for den nye tjenesten.

Lokasjons-tjeneste lansert i USA

Places, som enda ikke er rullet ut i Norge, gjør det lett å se hvor Facebook-vennene dine befinner seg i verden, og det er en utfordring skal vi tro Thon.

– Den nye Facebook-tjenesten Places gjør det vanskeligere å ha kontroll med egne personopplysninger, forklarer Bjørn Erik Thon på Datatilsynet og legger til at han kommer til å følge utviklingen av tjenesten nøye.

– Strider mot personlovgivning

Ifølge Datatilsynet er formålet med tjenesten blant annet å gi «kommersielle aktører tilgang til hvem som befinner seg hvor».

Annonse


«Dersom du ikke ønsker at opplysninger om hvor du er skal spres, må du selv gå inn i personverninnstillingene og reservere deg mot dette», skriver Datatilsynet. De hevder dette strider mot europeisk personvernlovgivning.

Skal ta opp saken internasjonalt

– En slik praksis er i strid med europeisk personvernlovgivning, som krever at man skal samtykke og være informert, uttrykkelig og frivillig, sier Thon.

Thon understreker at de nå vil ta opp saken på internasjonalt nivå. Selv om tjenesten enda ikke er lansert her til lands, kan man allerede nå gå inn i personverninnstillingene og velge hvordan tjenesten skal fungere.

Kilde:
Datatilsynet

Annonse