Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Nå trenger du ikke loenger gjøre endringer på innsiden av din PS3 for å kjøre kopier av ...eeeehhh...dine egne spill. Det holder med en minnepinne. (Ill.: psjailbreak.com)

Modchip på en minnepinne

USB-dings skal gjøre PS3 til piratmaskin.

For å unngå piratkopiering har Sony såvel som Microsoft og Nintendo gjort det relativt trøblete å spille av uautoriserte kopier av spill.

Egne kopier
Nå skal det sies at mange – spesielt de med barn i huset- har behov for å lage sikkerhetskopier. Og en dag vil de få behov for å spille disse. Så helt ulovlig er ikke kampen for å bryte disse sperrene.

Så langt har imidlertid et inngrep i maskinens innmat vært nødvendig. Som oftest bruker man en såkalt modchip – brikker som er tilgjengelig på det elektroniske gråmarkedet og som holder følge med Sonys firmwareoppdateringer.

Spill fra harddisken
Men nå er ikke dette nødvendig lenger, skal vi tro et selskap eller et hackermiljø som kaller seg PS Jailbreak. Han/de påstår de kan tilby en løsning på standard USB-minnepinne. Denne stikker du rett og slett inn i PS3-en, og vips! så kan du spille av hva det skal være.

Også rene piratspill. Noe som ikke har vært mulig før, selv med modifikasjon av hardware.

Minnepinnen skal også gjøre det mulig å spille kopier både fra den interne harddisken og fra en ekstern harddisk.

Nettstedet stengt?
Vi går ikke god for dette i praksis, siden vi ikke har testet det. Og det har hendt før at lett frynsete selskaper ikke helt holder hva de lover, enten det er modifikasjoner eller piratimportert utstyr.

Det er uansett et dårlig tegn at det verken er mulig å komme inn på PS Jailbreak eller PSX-scene.com, der informasjonen om USB-løsningen ligger.

Men denne nettsiden selger i hvert fall minnepinnen til en norsk tusenlapp.

Slik fungerer det
Så det er nok fornuftig å vente med å løpe og kjøpe til vi får se noen erfaringer på nettet.

Her kan du se i mellomtiden se en video som forklarer hvordan det fungerer:

Kilde:
Engadget.com

Stikkord: hacking, ps3