Hopp til navigasjon Hopp til innhold

– Farligste siden atombomben

Rockestjerne er livredd for nettet.

Først tok det platebransjen. Så tok det filmbransjen. Og snart flyr det i strupen på alle oss andre også.

– Ødelegger både musikk og film
Dette er kort oppsummert hva vetaranrockeren John Mellencamp (58) mener om Internett.

– Jeg mener at Internett er det farligste som er oppfunnet siden atombomben. Det ødela musikkbransjen. Og det kommer til å ødelegge filmbransjen, uttalte han under et seminar på Grammy-museet.

Moden for museet selv?
Mange vil kanskje nå si at Mellencamp selv burde finne sin plass på museet.

Mannen har nemlig nettopp gitt ut en boks med intet mindre enn fire CD-plater – «On the Rural Route». Men den er faktisk å finne på Spotify helt gratis, om man kam leve med litt reklame.

Om man vil betale månedsavgiften på 99 kroner for å slippe avbrytelser, er det likevel billigere enn å kjøpe boksen til rundt 600 kroner.

– Glemt om noen år
Mellencamp mener at den musikkstilen han står for – sammen med legender som Rolling Stones, Bob Dylan og The Beatles – vil være glemt om noen generasjoner. Godt hjulpet av en industri som ikke lenger er hva den var – i følge ham mest på grunn av nettet.

Men ikke nok med det. I følge Mellencamp har smartinger fra Kina og Russland for lengst overtatt både Internett og USAs finansielle system.

– Lykkelige sammentreff
Likevel er Mellencamp selv fornøyd med sitt eget bidrag til den kulturen han nå mener nettet er i ferd med å ta livet av.

Selv om han hevder at de første seks albumene var katastrofer, beskriver han gjennombruddsalbumene Scarecrow og Lonesone Jubilee fra midten av 8o-tallet som lykkelige sammentreff.

Kilde:
Yahoo News/Reuters

Stikkord: fildeling, musikk