Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Slik forestiller netstrdet Engadget seg den nye PSP-telefonen fra Sony Ericsson. (Ill.: Engadget.com)

PSP-telefonen bekreftet

– Veldig sexy, sier folk som har sett den.

Ryktene hår gått i flere år om at Sony Ericsson er på vei med en telefon basert på Sonys bæbarbare PSP spillkonsoll.

Android 3
Nå er disse rykltene endelig bekreftet, i følge teknologibloggen Engadget.com.

I følge nettstedet dreier det seg om en Android-telefon. Den kjører versjon 3 av operativsystemet, kalt Gingerbread. I dag er Google mobiloperativystem bare på versjon 2.2 (Frozen Yoghurt), men Gingerbread ventes å komme sent i høst.

Kommet lengre enn man trodde
Så sent som i slutten av juni kunne avisen Business Daily melde at Sony var i ferd med å sette sammen et team som skulle begynne å planlegge prosjektet.

Nå viser det seg at Sonys planleggingsteam slett er ikke er på begynnerstadiet, men har kommet så langt at de har en ferdig modell å vise fram.

Vist fram for bransjen
De tillater ikke fotografering av modellen ennå (telefonen på bildet er en Photoshop-jobb fra Engadget), men den er vist fram til et utvalg av journalister og bransjefolk.

Den første dommen er overveldende positiv. Telefonen beskrives som en blanding av Samsungs Captivate og PSP Go. Og i følge Engadget ble uttrykket «pretty damn sexy» brukt av de første som fikk se den.

Pekeflate i stedet for tastatur
I stedet for tradisjonelt knappetastatur har telefonen Sony D-pad på plass. Den har imidlertid ikke joystick, men i stedet noe som beskrives som en lang pekeflate. I tillegg har den den samme styreknappene som på PSP Go.

Telefonen er svart med innslag av sølv, og gamepad-området er i hvit og sølv.

Skjermen skal være mellom 3,7 og 4,1 tommer med WVGA eller bedre oppløsning. Om bord er en 1Ghz Snapdradon-prosessor, mens kameraet er et 5 Megapiksel-type (noe som visstnok kan komme til å endre seg før lansering).

Kan komme i oktober
I dag er telefonen en Xperia-modell, men i følge kilder i Sony vil den bli markedsført under navnet Playstation når den kommer i salg.

Det ser ikke ut til at telefonen støtter dagens PSP-spill, men en rekke titler forberedes til lanseringen. Blant disse er God of War, Call of Duty: Modern Warfare og LittleBigPlanet.

Flere telefoner?
Spillene skal selges gjennom Android Market, slik som andre Android-applikasjoner. Spilene kan foreløpig bare spilles på PSP-telefonen, men kilder i Sony sier at de vil gjøre dem tilgjengelig for alle Android-telfoner som «møter kravene».

Det betyr på sikt kanskje at vi ikke bare ser én telefon her, men en hel familie med Android-baserte spilltelefoner fra ulike produsenter.

3 kommer?
Noen av spillene skal visstnok også ha 3D, men den første versjonen av telefonen har ikke brilleløs 3D-mulighet slik som den kommende Nintendo 3DS.

Noen lanseringsdato er ikke satt, men de fleste antar at telefonen kommer før jul. Kanskje så tidlig som i oktober.

Stikkord: psp, sony, sony ericsson