Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Chrome 6 Beta klar til nedlasting

Enklere og sikrere, med flere nye funksjoner.

Betaversjonen (6.0.472.25) av Googles kommende nettleser er nå klar for nedlasting.

Bare finpuss gjenstår
Foreløpig er det bare en Windows-versjon ute. Mac- og Linux-brukere må fortsatt smøre seg med tålmodighet.

Utviklingen av versjon 6 av Chrome har nådde i sommer det såkalte «code freeze»-stadiet.

Det betyr at ingen flere nye funksjoner introduseres før den endelige versjonen foreligger. Fram til da blir tiden brukt på feilretting og finpolering.

Safari-autofill
I forhold til 5’eren er grensensittet betydelig pusset opp. Det er (om mulig) enklere og mer elegant. Alle valgene er nå lagt under en enkelt meny, og knappene er erstattet med ikoner i nettleserens navigasjonsbjelke.

Chrome har også fått selektiv aufofill, slik som som Safari. Det betyr at du kan lagre informasjon for bestemte nettsider, slik at du ikke behøver å fylle inn feltene på disse nettsidene hver gang.

Sikkert
Med Safari ble dette et problem, siden nettleseren i siste versjon ikke kunne skille mellom kredittkortinformasjon og mindre sensitive opplynsinger.

Apple har nå tettet hullet, og Chrome akter ikke å gå i samme fella.

Av hensyn til sikkerheten blir all infomasjon som er lagret i Chrome holdt privat inntil en bruker selv velger å dele informasjonen på en nettside. I tillegg vil kredittkortinfomasjon aldri bli laget uten at du blir spurt om det først, heter det i en teknisk betenkning fra Google.

Synkroniserer historikken
Fra før av er det kjent at synkroniseringsfunskjonen er oppgradert, silik at man nå i tillegg til bokmerker også er mulig å overføre tilleggsprogrammer (plugins) og surfehistorikk.

For en grundigere gjennomgang av endringene, se Digi.no.

Stikkord: chrome