Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Slik ser Microsoft for seg Greenfield, et såkalt aktivitetsbasert grensesnitt for mobil. Her vises hvordan man finner bilen sin på en stor og uoversiktlig parkeringsplass. (Ill.: Microsoft)

Microsoft viser test-mobil

Kan denne bli en suksess, da?

Microsoft har ikke akkurat ha hellet med seg på den mobile fronten. Det er nok å nevne mediespilleren Zune og katastrofen med ungdomsmobilen Kin.

Nytt konsept
Noe bedre hell har selskapet hatt med operativsystemet Windows Mobile, som finnes på en god del smarttelefoner av ymse merker. Men også Windows Mobile må se seg slått av konkurrenter som RIM, Apple og Nokias Symbian.

Nå prøver de seg imidlertid igjen. Denne gangen med et nytt telefonkonsept, Menlo.

Ikke Windows Mobile
I følge dokumentet (pdf) som Microsoft har sendt ut dreier seg seg om en telefon med pekeskjerm.

Telefonen kjører overraskende nok ikke Windows Mobile 7, som er den store satsingen fra Microsoft på mobilområdet framover. I stedet har den Windows Embedded CE 6.0 R2 om bord.

Hjelper deg å finne bilen
Det virkelig nye er likevel grensesnittet Greenfield, som blant annet hjelper deg å finne bilen din på parkeringsplassen.

Greenfield er et såkalt aktivitetsbasert grensesnitt, der GPS-navigasjon kombineres med konkrete, praktiske oppgaver.

Håper på støtte
Microsoft sier de ikke har noen umiddelbare planer om å bygge sin egen telefon, men at de i stedet håper på å kunne utvikle et operativsystem som fungerer på en lang rekke telefoner med ulike prosessorer.

Dermed kan det se ut som om selskapet forsøker å få nok et bein å stå på, i tillegg til Windows Mobile.

Stikkord: Mobil, windows mobile