Hopp til navigasjon Hopp til innhold

– Leit at du mistet jobben

Kvinne inngår forlik med HP-sjefen.

Lørdag morgen ble det kjent at HPs toppsjef Mark Hurd hadde hat et forhold til Jodie Fisher (50), som HP brukte til å ordne PR-arrangementer rundt om i verden.

– Ikke sex-forhold
Hurd skal ha brukt HPs penger for å betale middager og flyreiser for seg selv og den ikke navngitte kvinnen. Både Fisher, som har bakgrunn som mykpornostejrne, og Hurd selv benekter at det var et seksuelt forhold mellom de to. HPs interne granskningsrapport konkluderer med det samme.

Likevel måtte Hurd natt til lørdag norsk tid ta sin hatt og gå. Dette fordi han i følge HPs styre har handlet i strid med bedriftens interne, etiske regler.

Får 73 millioner i fallskjerm
Hurd og kvinnen har gjennom sine advokater inngått forlik, og Hurd skal betale kvinnen et ukjent beløp. Dette på tross av at kvinnens påstander om seksuell trakassering ikke bekreftes av granskingsrapporten.

Men Hurd har trolig råd til å penge ut. I hans sluttpakke ligger det intet mindre enn 12,2 millioner dollar (om lag 73 millioner norske kroner) i cash, pluss pensjonsordning, askjer og bonuser. Wall Street Journal anslår totalverdien til 35 millioner dollar – om lag 209 millioner norske kroner.

– Jeg ble overrasket og lei meg at Hurd hadde mistet jobben på grunn av dette. Det var aldri min hensikt, sier Fisher gjennom sin advokat.

Kilder:
MarketWatch.com

CNet News.com

Yahoo News/AP

Stikkord: hp