Hopp til navigasjon Hopp til innhold
iPhone 4 er ikke lenger mulig å jailbreake. Enn så lenge... (Ill.: Foto: Tore Neset)

Nå er jailbreak for iPhone 4 klar

Kan installeres direkte fra Safari.

Tirsdag i forrige uke ble det klart at det nå er lovlig å tukle med sin iPhone – såkalt «jailbreaking». Årsaken er endringer i amerikansk lovgiving.

Lovlig også i Norge
Det norske Forbrukerombudet tolker dette slik at jailbreaking også er lovlig i Norge.

Like før kunne «jailbreakernes konge» Jay Freeman (også kjent som «Saurik») vise hvordan iOS 4 lot seg åpne, slik at man kunne installere programvare som ikke er godkjent av Apple.

Enkel prosedyre
Og nå er hacket endelig tilgjengelig i en form som gjør dette enkelt.

Alle som har greid å skaffe seg en iPhone 4 eller har oppgradert en eldre iPhone, en iPad eller en iPod Touch med Apples nye operativsystem kan nå gjøre enheten klar for alternativ programvare og masse kule funksjoner som Apple ikke har lagt inn.

Rett fra Safari
Tidligere måtte du koble deg til en PC for å jailbreake telefonen din. Dette er nå ikke lenger nødvendig. Det holder å gå inn på nettstedet JailBreakMe.com fra din iPhone/iPad/iPod Touch fra Safari.

Programvaren kan installeres direkte fra denne siden. Vi har i skrivende stund ikke testet prosessen, men den skal være svært enkel.

Stor trafikk
Etter at nettstedet åpnet har tusenvis av iPhone 4-eiere i USA vært inne på den. Trafikken er stor, så du må trolig smøre deg med tålmodighet.

OBS: Opplåsing av iOS 4 og installering av alternativ programvare skjer selvsagt på eget ansvar. Selv om det er lovlig, betyr det at garantien brytes.

En detaljert oppskrift på jhvordan du går fram finner du på crispytech.com.

Stikkord: iphone 4