Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Is 3D Already Dying

Er 3D allerede døende?

Folk dropper 3D og stjerneregissør hater teknologien.

Etter James Camerons svært innbringende 3D-film Avatar velger stadig færre å se 3D-utgavene.

Dalende popularitet

71 prosent av inntektene kom fra 3D-utgaven av «Avatar». Også «How to Train Your Dragon» solgte godt og dro inn 68 prosent av inntektene på 3D-versjonen.

Spol frem fire måneder og «Despicable Me» og 45 prosent valgte å se 3D-utgaven.

Ikke noen wow-faktor lenger

Gizmodo tror at nå som wow-effekten og markedsføringen er gammelt nytt og ikke minst det at folk har fått oppleve 3D-film er en av grunnene til at inntektene synker.

For hvorfor bruke mer penger på 3D-filmen når du synes 2D-utgaven er best?

Kan vise seg å på villspor

Dette er selvsagt et problem for studioene som har satset store penger på teknologien, men enda verre for produsentene av TVer som markedsfører 3D-TVer som det neste store. Forsvinner inneholdet er det ingenting å satse på lenger.

Om folk finner ut at 3D ikke er noe de bryr seg om, hva skal da selge TVer? Kanskje blir 3D mer eller mindre standard på konsoller og TVer, men de store inntektene grunnet 3D kan vise seg å bli langt lavere enn hva bransjen hadde håpet på.

Nye Batman ikke i 3D?

Christopher Nolan er mannen bak storsuksessen The Dark Knight. Nolan er allerede i gang med sin Batman-film nummer tre og kommer trolig ikke til å satse på 3D.

Av den enkle grunn at han ikke føler det tilfører historien noe.

Nolan liker ikke 3D

Ifølge Nolans mangeårige filmfotograf Wally Pfister ligger regissørrens hjerte i IMAX og ikke 3D:

– Jeg vet jo ikke før jeg har lest scriptet, men det er definitivt mitt ønske at hele filmen blir filmet for IMAX. Jeg må innrømme jeg er en stor IMAX-fan.

Nolan selv har selv lite til overs for 3D:

– På et rent teknisk nivå er det fascinerende, men eksperimentelt. Jeg finner et halvmørkt bildet ekstremt fremmedgjørende.

Kilder:
TheWrap
Gizmodo

Stikkord: 3d, film