Hopp til navigasjon Hopp til innhold
chinese_ipad (Ill.: ndtv.com)

– Intel må lage sin egen iPad

Stoler ikke på PC-produsentene.

Så langt ser det ikke ut til at store PC-produsenter som Acer, HP og Dell vil kunne ta innersvingen på Apples iPad.

Ansatte Apple-mann
Derfor må Intel lage egne utgaver av smarttelefoner og lese/surfebrett, mener redaktør Brooke Crothers på det store , amerikanske teknologinettstedet CNet News.com.

Intel ansatte nylig Mike Bell, som har hatt lederposisjoner både i Apple og hos smarttelefonprodusenten Palm.

Lav pris er ikke nok
I kjølvannet av dette burde Intel få ut fingeren og lage egne produkter i stedet for å sitte og høre høre på kundene sine prate i vei om kommende, Intel-baserte tablets.

Crothers har liten tro på at de store innen bokser og dingser virkelig vil kunne ta igjen Apple i overskuelig framtid, uansett om de kan lage langt billigere produkter enn Steve Jobs & co.

Tør ikke fornærme
Snublesteinen er i følge redaktøren, som også har bakgrunn som analytikere for IDC i Japan, at Intel rett og slett ikke tør å fornærme sine storkunder ved å konkurrere med dem.

I stedet venter de på at den kinesiske PC-industrien skal kjøpe innmat av dem, og sette i gang å konkurrere med Apple.

Kina alt sammen
Det er de ikke gode nok til, hevder Crothers.

Han mener at Intel nå sitter med bedre forutsetninger for å konkurrere med Apple enn andre merkevareprodusenter – som i likhet med Apple også for en stor del produserer i Kina.

Vil ha Intel-telefon
Crothers mener også at Intel bør lage en konkurrent til iPhone, selv om det her er betydelig flere aktører enn i tablet-markedet.

Blant annet har Googles Android-OS gjort vei i vellinga og er nå nummer to, mens RIMS Blackberry-telefon er fortsatt nummer en i det amerikanske markedet. Her må Apple nøye seg med en tredjeplass.

Stikkord: ipad