iphone-reception-pc-0835-rm-eng

Annonse


Det blir ingen iPhone 4-tilbakekalling!

Pressekonferansen og spørrerunden er over. Jobs har talt: ingen tilbakekalling, men alle får gratis bumpere. Trolig også norske kunder.

Gratis-bumpere også i Norge

Apple gir også bort gratis bumpere i de andre landene som selger (og trolig de som skal starte salget snart, som Norge).

Apple skal evaluere om tilbudet skal gjelde etter 30. september.

Nye iPhone 4-versjoner ikke utenkelig

Apple-sjefen har døren på gløtt for maskinvare-revisjoner for å rette antenneproblemet. Jobs hevdet igjen at hele bransjen har samme problem og at han selvsagt ønsker at Apple skal bli det første selskapet som løser problemet.

Annonse
– Menneskelig natur å rakke ned på suksesser

På spørsmål om Apple hadde gjort ting annerledes om de hadde visst det de vet nå:

Jobs: – Vel, selvsagt. Consumer Reports-saken var ikke bra og vi kunne ønske vi startet med dette tidligere. Vi fikk akkurat dataene. Vi har akkurat funnet ut hva som skjer. Vi er et ingeniørselskap. Vi tenker som ingeniører. Vi elsker det, vi tror det er den riktige måten å løse problemer på.

Jeg tror ikke det kommer til å endre seg og måten vi elsker kundene våre på vil ikke endre seg. Kanskje det er menneskets natur, når man gjør det bra vil folk rive deg ned. Jeg ser det skjer med Google, folk prøver å rive dem ned. Jeg skjønner det ikke, hva vil du heller? At vi var et koreansk selskapet, at vi er her i USA og leder verden med disse produktene. Kanskje det bare er at folk vil ha folk til å se på nettsidene sine.

Vi har vært her i 34 år. Har vi ikke fortjent kredibilitet og tillit hos pressen? Jeg tror vi har det fra våre brukere. Jeg ser ikke at pressen viser det samme på den måten de har blåst opp dette problemet ut av alle proporsjoner.

Jeg sier ikke at vi ikke gjorde feil, vi visste ikke at den ville ha disse problemene og vi visste ikke vi puttet «the bulls eye» på mobilen, men dette har vært så overdrevet, men å se hvordan vi kunne ha gjort det bedre vil ta litt tid.

Jobs proklamerte på fredagens pressekonferanse at han ikke bruker hylster og at han holder telefonen i den såkalte death grip-posisjonen.
(Ill.: Engadget)

– Tull fra Bloomberg

Jobs tilbakeviser igjen Bloomberg-artikkelen som hevdet Jobs visste om antenneproblemet før de lanserte iPhone 4.

– Det er bullshit. Vi har bedt dem om å vise beviser for det, svarte Jobs.

En journalist spør: – Er du villig til å unnskylde til investorer?

Jobs: – Vi hører fra kunder som sier de elsker mobilen, vi gjør mye for å hjelpe dem med problemer de opplever. Til investorer, du vet, man investerer i selskapet vi er, så om aksjen faller med 5 dollar… jeg tror ikke jeg skylder dem en unnskyldning.

– 3GS har samme problem

Dette mener Jobs er årsak til hysteriet:

– Problemet er i hovedsak at alle smartphones har problemer og vi gjorde det lett for folk å utnytte det ved å vise folk hvor man holder mobilen for å dekke til antennen.

På spørsmål om Apple kommer til å gjøre maskinvareendringer svarer Jobs:

– Du vet, 3GS har samme problemet. Vi får tilbakemeldinger fra kunder at denne løsningen er bedre enn 3GS. Så jeg vet ikke hvordan det skulle hjelpe å forandre antennedesignet. Jeg vet ikke hvordan vårt neste antennedesign vil se ut.

Gir bort beskyttelse

– Når vi ser på dataene er det vanskelig å ikke konkludere med at det er et problem, men problemet berører svært få personer. Jeg får epost hvor jeg leser at deres mobil fungerer perfekt og at de ikke skjønner hva som skjer.

Apple gir alle fremtidige iPhone 4-eiere en gratis bumper. De som allerede har kjøpt sin mobil kan registrere seg på Apples nettside og få sin tilsendt. Nærhetssensoren rettes i neste iOS-oppdatering. Trolig i iOS 4.1.

Tallenes klare tale?

Tall fra Apples egen support, AppleCare: 0.55 prosent av alle iPhone 4 kunder har kontaktet selskapet om antennen eller signalet.

– Dette er ikke et stort tall og henger ikke sammen med hva man leser, forklarer Jobs og sammenligner hvor mange som har levert inn sin iPhone 4 versus 3GS.

Apples tall: 6 prosent leverte tilbake sin 3GS når den først ble lansert. iPhone 4? 1.7 prosent.

For å oppsummere. Ifølge Jobs:

* Svært få har klaget til AppleCare.
* Mindre enn 1 av 100 samtale brytes (AT&T).
* Svært få leverer tilbake sin iPhone 4.

– Det er ikke bare oss

Jobs har en helt klar strategi: – Det er ikke bare vi som har problemet, sier han og påstår det er en utfordring for hele bransjen.

– Vi dummet oss ut med algoritmen. Noen av de andre telefonene er kanskje litt for sjenerøse. Vårt valg var å implementere den riktige algoritmen. Jobs forklarer at de har investert 100 millioner dollar i testrom. Det må til mener Jobs, om ikke får man ikke de riktige tallene.

– Vi visste at du ville se lavere signalstyrke om man holder mobilen på en spesiell måte, det er bare sånn det er, mobiler er ikke perfekte, men folk rapporterer om bedre dekning med denne antennen enn de noengang har hatt før.

Slik tester Apple signalstyrken i sine iPhones.
(Ill.: Engadget)

– Vi har jobbet ræva av oss

Jobs: – Vi startet å få tilbakemeldinger på antennesystemet og problemene de nevnte… Gizmodo lastet oppe en video på nettet hvor de tok på hjørnet og signalstyrken sank.

Det var 22 dager siden. Vi har jobbet med dette i 22 dager siden. Vi er et ingeniør-selskap og vi vil finne ut hva det virkelige problemet er. Vi har jobbet ræva av oss so vi kan komme frem til noen skikkelige løsninger. Nå vil vi dele hva vi har lært, forklarer Jobs.

Nå er det i gang

Apple har selvironi ihvertfall, de spilte akkurat The iPhone 4 antenna song med tilhørende video.

Jobs: – Du vet, vi er ikke perfekte. Vi vet det, du vet det. Mobilene er heller ikke perfekte.

I typisk Apple-tradisjon starter Jobs med tallskryt: – Vi har solgt godt over 3 millioner siden lanseringen 3 uker siden.

iphone-reception-pc-0852-rm-eng
(Ill.: Engadget)

Jobs poengterer at det ikke bare er Apples mobiler som påvirkes av hvordan de holdes og nevner Nokia og Motorola og RIMs BlackBerry.

Følg med her

For det har virkelig blitt et rot de siste ukene med falske sitater fra Jobs i omløp i diverse teknoblogger og masser av rykter. Blir det tilkalling av 1.7. millioner iPhones? Følg med!

Kilder:
Engadget
Gizmodo
WSJ

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse