Hopp til navigasjon Hopp til innhold
3d

Brilleløs 3D stadig bedre

Ny skjerm løser problemene.

Vi prøvde Nintendos 3DS på E3, og ble imponert over kvaliteten på 3D-bildene, som var skarpe, detaljerte og fargerike. Og krevde som kjent ingen briller. Den ene, tydelige ulempen var at man må befinne seg direkte foran skjermen for å kunne nyte effekten, så snart vi flyttet litt på konsollen forsvant 3D-illusjonen. Bildene ble i stedet på en måte liggende oppå hverandre.

Ny generasjon
Japanske DoCoMo viser imidlertid nå en tidlig prototype av en skjerm som heller krever ingen briller for å vise 3D, men som også løser problemet med hvordan enheten er posisjonert. Den nye skjermen skal fremdeles kunne vise 3D-effekten innenfor en 30 graders radius.

Inntil videre gjelder det bare kun når du flytter enheten horisontalt, men den vertikale problematikken skal visstnok også kunne løses.

Skjermen er ikke i produksjon foreløpig, med DoCoMo vil visstnok lansere mobiler med slike løsninger i løpet av et år eller to. Det kreves visstnok kun er rimelig tradisjonell smarttelefon med 1 GHz-prosessor og integrert GPU for å kjøre skjermen.

Veldig godt å se at brilleløs 3D går fremover, og erstatter forhåpentligvis løsninger som krever briller på sikt.

Kilde:
Akihabaranews

Stikkord: 3d, nintendo