Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Woz mener mye om teknologi, utdanning og Apple-produkter.

Wozniak: – Android har samme problem som Windows

Apple-grunderen langer ut mot plattformen.

Steve Wozniak var med å starte Apple med Steve Jobs og anses som en programmeringsgeni.

– For mange maskinvareprodusenter

Nå går han til angrep på Android-OSet og telefonene. Han mener nemlig plattformen som er nært knyttet til Google har samme problem som Microsoft har med Windows. Ingen klare retningslinjer og rotete programvare med for mange kokker.

– Jeg liker mange ting som er bygget inn i Android-mobiler. Jeg elsker stemmegjenkjenning og støyreduksjon på min Nexus One, forklarer Woz og sammenligner stemmegjenkjenningen med et godt Google-søk. Det bare funker.

– Vanskelig å finne frem

Det han dog mener ikke fungerer er OSet i sin helhet. Woz har erfart at mange programmer og hele OSet kræsjer:

– Det er vanskelig å finne hvor ting er på Android-mobiler. Det føles mer og mer ut som Windows på den måten at det er mange forskjellige maskinvareprodusenter som har lagt til sine egne funksjoner på den samme plattformen. Windows-plattformen er nøytral og kan ikke være spesiell. Det er det samme problemet Android-mobiler har, hevder Wozniak.

– Det bare funker

Wozniak hevder folk liker Apple-produkter fordi de bare funker:

– Når du lager en app til Android-mobiler det er så mange plattformer å tenke på. Det er problemet Microsoft hadde med Windows for mange år siden. Folk liker Apple-produkter fordi de er alltid er til å stole på og fungerer. Woz påpeker også at teknologien må lages for menneskene og ikke omvendt.

Woz er fortsatt ansatt hos Apple og har mange aksjer i selskapet ifølge The Korea Times.

Kilde:
Koreatimes

Stikkord: Apple, iphone, wozniak