Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Så mye raskere er Android

Froyo vs iPhone 4.

Android 2.2, også kjent som Froyo, ble nylig rullet ut til de aller fleste Nexus One-mobilene, mens iPhone 4 akkurat er kommet i salg. Google hevdet ved lansering at nettleseren i Froyo er den raskeste på en mobil plattform, så flere nettsteder har valgt å teste påstanden.

I følge Ars Technica er Froyo fullstendig overlegen, og knuser iPhone 4. Deres syntetiske tester viser at Froyo stort sett er tre ganger raskere enn den forrige versjonen, 2.1, og dobbelt så rask som Safari på iPhone 4. Det gjelder JavaScript-ytelse altså, i to forskjellige tester.

Variert bruk
Engadget har også gjennomført sine tester, basert litt mer på realistisk bruk, og mener at Froyo på Nexus One er som regel kjappere, men forskjellen er ikke så dramatisk som Ars Techinca har opplevd. Androids fordel blir mer merkbar om man skrur av Flash.

Uansett tyder mye på at Android 2.2 uansett er den raskeste plattformen for mobil surfing per i dag, så vi gleder oss til at flere enheter blir oppdatert med plattformen.

Kilder:
Ars Technica
Engadget

Stikkord: android, iphone