Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Forskere oppdaget en lokal datafil med informasjon de trodde gjaldt hvor iOS-enheten befant seg til enhver tid. Apple tilbakeviser dette i en pressemelding. (Ill.: Apple)

Slik behandler han sinte iPhone-eiere

Lekket dokument avslører selskapets support-politikk.

Et lekket dokument Boy Genius Report har fått kloa i avslører hvordan Apple besvarer frustrerte iPhone-eiere.

Dokument avslører

Dokumentet kommer i etterkant av en storm av klager på nett etter at det viser seg at signalkvaliteten blir dårligere om man holder mobilen i venstre hånd. I dokumentet forklarer Apple hvordan support skal gå frem når de får en telefon fra en iPhone 4-eier med problemet.

I dokumentet gjør Apple supportmedarbeiderne sine oppmerksomme på at iPhone 4 har den beste trådløse kvaliteten selskapet noengang har lansert i et produkt og den er bedre enn 3GS.

– Mange mobiler har samme problem

Apple hevder at 3GS («og mange andre mobiler vi har testet») har samme problem, men kun om man holder den i høyre hånd. Support bes derfor om å oppfordre kunder til ikke å holde iPhone 4 i venstre hånd, mens 3GS-eiere ikke bør holde sin mobil i høyre hånd, mer nøyaktig: ikke dekk til nederste høyre side.

I punkt e heter det: «The use of a case or Bumper that is made out of rubber or plastic may improve wireless performance by keeping your hand from directly covering these areas», men Apple forbyr support å gi bort bumperne gratis.

Oppdatering på vei?

Det har tidligere blitt ryktet en oppdatering til iOS (4.0.1). Angivelig skulle denne oppdateringen gjøre signalkvaliteten bedre ved å kalibrere basebåndet. Også Jobs har bedt oss om å «stay tuned», men så lenge vet ingen hva Apple-sjefen sikter til.

Jobs skal angivelig også ha sagt at iPhone 4 ikke har noen signalkvalitetsproblemer. Et advokatbyrå undersøker nå påstandene om signalproblemer. Om de finner at dette er et reelt problem kan det komme et massesøksmål mot Apple fra frustrerte kunder.

Kilde:
Boy Genius Report

Stikkord: Apple, iphone 4