Hopp til navigasjon Hopp til innhold

HTC Hero oppdatert

Endelig har den fått Android 2.1.

De mange eierne av HTC Hero, den første ordentlig populære Android-telefonen, har ventet lenge på å få oppdatere til versjon 2.1 av Android.

HTC Hero ble nemlig lansert i fjor sommer, med Android 1.5 installert. HTC hadde lenge lovet at telefonen skulle oppdateres til versjon 2.1, men det tok virkelig sin tid.

Først i går ettermiddag ble oppdateringen lagt ut, og vi børstet støvet av vår Hero for å teste.

Autonedlasting
Og joda, dette gikk temmelig elegant. Man må laste ned to oppdateringer, begge gjennom lufta (helst WLAN, altså). Den første klargjør telefonen, og den andre, på ca. 80 MB, inneholder det nye OSet. Hele prosessen tar ikke dramatisk lang tid.

Det beste av alt er at telefonen faktisk ikke mister brukerdata. Hovedskjermene blir satt tilbake, så du må plassere dine snarveier og widgets på nytt, men meldinger, kontakter og andre innstillinger blir beholdt.

Nytt utseende
Oppdateringen inneholder også den nyeste versjonen av Sense-grensesnittet, så du kan for eksempel zoome ut for å se alle de syv hovedskjermene ved å dra fingrene innover.

Klart, HTC Hero har ganske gammeldags maskinvare, så vi merker at det hele ikke er like raskt og elegant som på nyere mobiler fra produsenten. Litt lugging må påregnes.

Men det er uansett hyggelig for Hero-eierne å endelig få bruke den mye mer moderne versjonen av operativsystemet helt gratis.

Stikkord: android, Mobil