Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Dersom du setter fingrene slik, kan du risikere å miste signalet. Nå innrømmer Apple feilen. (Ill.: Slashgear)

– Ikke hold iPhone 4 slik!

Apple innrømmer antenne-trøbbel.

Når et barn blir født, får foreldrene instruksjoner på sykehuset om å unngå å holde barnet på visse måter.

Signalet forsvinner
Slik er det også med iPhone 4, ser det ut til.

For nå innrømmer Apple at dersom du plasserer fingrene i en bestemt stilling – ikke ulik den stillingen mange bruker når de ringer – så vil antennesignalet forsvinne.

Utenbords antenne
Årsaken er at Apple denne gangen benytter en form for utenbords antenne, i motsetning til den innebygde som de brukte på tidligere iPhone-modeller.

I går gikk nettet varmt med sinte meldinger fra nybakte iPhone-eiere som opplevde at signalet fra mobilnettet forsvant ved det de oppfattet som normal bruk av telefonen.

Måtte svare
Og til slutt ble klagestrømmen så stor at Apple så seg nødt til å svare.

I natt norsk tid kom de med denne offisielle meldingen fra Apple. Den lyder slik:

Med enhver telefon er antenneprestasjonene avhengig av hvordan man holder den. Enkelte stillinger vil nødvendigvis gi dårligere resultat enn andre, avhengig av hvor antennen er plassert. Dette er et faktum når det gjelder alle trådløse telefoner. Om du opplever dette med iPhone 4, bør du unngå å gripe den i venstre hjørne på en måte som dekker begge sider av den svarte stripen i metallbåndet. Alternativt kan du bruke en av de mange etuiene som er å få kjøpt.

«Dødsgrepet»
Grepet har allerede fått navnet «The Death Grip» («dødsgrepet») på folkemunne, og Apple-hatere og tilhengere av Android og Windows Mobile (i den grad de siste finnes) har det siste døgnet utvilsomt hatt det ganske gøy.

Det er altså ingen utsikter til at Apple retter det mange anser for å være en grov konstruksjonsfeil. The Death Grip er – som vittige tunger bestandig sier i slike tilfeller – en funksjon og ikke en feil.

Kilde:
Gearlog.com

Stikkord: iphone 4