Lange køer utenfor Apple Store-butikkene mange timer før åpningstid i dag. Her fra New Yorks 5th avenue.

Annonse


Frykter opptøyer

I dag kl. 7.00 lokal tid åpner salget av iPhone 4 i samtlige amerikanske byer. For USAs største by New Yorks vedkommende betyr det kl. 13 norsk tid i dag.

To køer
Allerede i natt har det samlet seg store folkemengder både i New York, Los Angeles Atlanta og en rekke andre amerikanske storbyer.

Noen hadde til og med slått opp telt, for å det litt mer behagelig natt enn de som sto ute hele natta. Andre hadde slått opp fluktstoler og koste seg med hurtigmat innkjøpt på nærmeste McDonalds.

Apple har organisert køene slik at de som har reservert på forhånd står i én kø, mens de som ikke har forhåndsbestilt telefonen står i en annen.

Annonse


– Gikk fint med iPad
Det er dette prinsippet politiet i flere byer nå frykter kan føre til opprørslignende tilstander. Når de som ikke har forhåndsbestilt telefonen oppdager at det er tomt og de dermed ikke får den i dag, kan det utvilsomt provosere dem at de som har forhåndsbestilt kan gå lykkelige hjem med sin nye iPhone.

Apple forsvarer seg med at dette gikk fint med iPad, som ble lansert 3. april. Da var også køene lange, men alt foregikk relativt gemyttlig (med unntak at noen guttunger som knuste iPaden straks de hadde kjøpt den).

Hysteri over alle støvleskaft
Denne gangen kan det gå verre. For iPhone er et langt mer attraktivt produkt for menigmann, og regnes nå nesten som en menneskerett av teknologikåte amerikanere.

Mange gjør likevel narr av hysteriet, som nå ser ut til å gå over alle støvleskaft.

– Hvorfor være oppe hele natta, og kanskje bli ranet eller i beste fall bæsjet på av en fugl, når du bare kan stikke bort på Radio Shack (Elkjøp-lignende kjede i USA, red. anm.) og kjøpe en om et par uker? sier redaktør Mike Gikas på det amerikanske forbrukernettstedet Consumer Reports.

Også i Japan meldes det om lange køer og frykt for at lagrene vil bli tomme før alle har fått. Telefonen lanseres i dag også i Storbritannia, Frankrike og Tyskland.

Her kan du for øvrig følge direkte med på køen utenfor Apple-butikken i Palo Alto, California. Heldigvis er natt-campingen så langt mer folkefest enn opptøyer!

Live Broadcast by Ustream.TV

(Intomobile.com)
Kilder:
CNET News.com

CNN

Annonse