Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Det er liten tvil om hva storhackeren Gregory Evans mener om seg selv i sin nye selvbiografi. (Ill.: Cyber Crime Media)

Stjerne-hacker med selvbiografi

Masse bråk rundt ny e-bok.

Gregory D. Evans kaller seg selv er et kjent navn i sikkerhets- og hackerkretser. Han betegner seg selv som «verdens hacker nummer 1» – og det er også tittelen på hans nye selvbiografi , som nå er lagt ut gratis på nettet som pdf-fil-

Evans ble i 2002 dømt til to års fengsel for telesvindel, og sonet blant annet sammen med den enda mer kjente hackeren Kevin Mitnick.

Full hacker-krig
Nå er Evans og Mitnick i full krig om hva som skjedde i fengselet. I følge Evans bok tok han Mitnick «under sine vinger».

Dette avvises bestemt av Mitnick, som påpeker at man i fengsel er tilbakeholdende med å kommunisere med medfanger. Dette fordi de kan være eller kan bli tystere.

– Rasisme i IT-bransjen
Evans, som er afroamerikaner, hevder også at han har møtt rasistiske holdninger i det ameirianske sikkerhetsmiljøet.

Etter at dommen var sonet ferdig startet han i likhet med Mitnick et sikkerhetsfirma, Ligatt Security International. Dette selskapet har ikke vært god butikk, noe Evans mener skyldes fordommer mot sikkerhetseksperter med en annen hudfarge enn hvit.

Han langer også ut mot en kjent kommentator som lager podcaster om hacking og sikkerhetsproblematikk, og kommer med dårlig skjulte trusler mot ham og hans familie.

Mye klipp og lim
Evans har fått kraftig motbør fra hacker-kolleger, som mener han har stjålet store deleer av bokas innhold fra dem.

Hele 13 av bokas til sammen 26 kaptiler kan spores tilbake til andre kilder, ord for ord. Og disse kildene er ikke oppgitt.

Uansett inneholder boka en masse tips for den som vil bryte seg inn i nettverk og gjøre ugagn. men den er trolig nyttig lesning også for profesjonelle IT-folk som jobber med å beskytte bedrifter mot folk som Evans.

Kilde:
The Register

Stikkord: hacker