Hopp til navigasjon Hopp til innhold

– Den beste smartmobilen

De første testene av iPhone 4 er ute.

Apples nyeste iPhone slippes i USA i disse dager, og en rekke amerikanske nettsteder har over det siste døgnet publisert sine anmeldelser.

Det er naturligvis veldig mye oppmerksomhet rundt lanseringen, og mange er spente på om telefonen lever opp til forventningene.

Skjermen imponerer
Det er ikke overraskende at de fleste anmelderne er meget fornøyde med den flotte skjermen. Selv om den ikke lenger imponerer når det gjelder størrelse, er skarpheten langt bedre enn både tidligere iPhone-modeller og øvrige konkurrenter. Spesielt skal det å vise bilder – og video – være usedvanlig tilfredsstillende.

Flere påpeker også at batterilevetiden er helt klart bedre, men at samtalene fremdeles faller ut til tider grunnet dårlig dekning. Lydkvaliteten skal imidlertid være glimrende.

Godt kamera
Anmelderne er også nokså fornøyd med kameraet, som har fått høyere oppløsning og blitz. Apple kan fremdeles ikke konkurrere med dedikerte kompaktkameraer eller andre mobilprodusenter, men kvaliteten er helt klart bedre enn før. Videoopptak i 720p er også et pluss.

Videosamtaler er også en fin nyhet, men de fleste testerne er enige om at dette er en teknologi som har eksistert i årevis, og Apple overdriver kanskje litt når de presenterer det som en revolusjon.

Superstilig
Det er heller ingen sjokk at selve enheten fremstår som utrolig elegant, stilig og med fantastisk byggekvalitet. Den er tynnere enn gamle iPhones, føles mer solid, og veier omtrent det samme.

iOS 4 med sine nye funksjoner er selvsagt også en fordel, men denne er tilgjengelig også for eiere av eldre versjoner av iPhone.

De fleste er altså enige om at iPhone 4 er den viktigste oppgraderingen til plattformen siden den ble først lansert, og at Apple setter lista meget høyt for konkurrentene. Resten av mobilåret blir altså spennende.

Her kan du selv lese flere av de mest seriøse testene:

CNET
Wall Street Journal
Engadget

New York Times
USA Today

Stikkord: Apple, iphone 4