Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Slik presenterer norske Stay.com Berlin som reisemål. (Ill.: Stay.com)

Skreddersyr reisen din

Norsk tjeneste skal erobre verden.

Stay.com er en relativt fersk, norsk reisetjeneste som kan minne litt om Tripadvisor.com – markedslederen på slikt ute på nettet.

Problem med Tripadvisor
Tripadvisor tyter nærmest ut over alt der man søker på fly, hotell og restaurant- også på Stay.com.

– Vi har et samarbeid med Tripadvisor. men det er et problem å kvalitetssikre informasjonen derfra. De gjør så godt de kan, med blant annet å verifisere at folk som skriver anbefalinger faktisk har bodd på hotellet. Men det er et problem at mye av informasjonen er plantet, sier Stay.com-grunnleggeren Joachim Paasche til ITavisen.

Strukturert informasjon
De har også et samarbeid med reiseguiden TimeOut når det gjelder journalistisk innhold. men denne avtalen er dyr, og Paasche satser heller på uavhengige frilansere framover.

– Vi har ingen tro på at brukerne alene kan bygge strukturert innhold. Bare de færreste gir tilbakemeldinger, og da i en form som ikke er sammenlignbar. Vanlige brukere kan gi poeng (ratings), men det øvrige innholdet ønsker vi profesjonelle reisejournalister skal ta seg av.

Oslo kommer nå
Foreløpig er 50 byer med i databasen, og flere vil følge. Den neste forestående er Oslo. Fra før av er Norge ikke dekket i det hele tatt.

– Det er ikke først og fremst nordmenn vi tar sikte på å nå, men et internasjonalt marked, forteller Paasche.

Braathen-arving bak
Bak tjenesten står selskapet Braganza, som eies av Per G. Braathen. Seklskapet eier blant annet Kristiansand dyrepark, flyselskapet Braathens og den britiskbaserte hotellbookingkjeden SunHotels.

Det er det siste som er tjenestens forretningmodell. Brukerne kan bare booke hoteller gjennom SunHotels, og det er bare byer der SunHotels samarbeidspartnere er representert som er med i databasen.

Hederlig omtale
Internasjonale nettsteder som TechCrunch og Searchenginejournal.com har gitt Stay.com omtale.

Det disse liker best, er muligheten brukeren har til å skreddersy sin egen reiseguide, generere en pdf-fil og ta utskriften av denne med i lomma.

Storbyguide
Vi har selv testet Stay.com i forkant av en tur til Berlin med barn, og er imponert over alle de nyttige og morsomme tipsene der.

Den største svakheten er begrensingen i antall steder, men dette oppveies for en stor del av kvaliteten på informasjonen.

– Stay.com er først og fremst en storbyguide. Vi satser ikke på sol og strand, sier Joachim Paasche.

Stikkord: internett