Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Slik ser den nye Mac minien ut etter at iFixit har gått løs på den. (Ill.: Fixit.com)

Design-ikon i småbiter

Nye Mac mini dissekert.

Tirsdag denne uka lanserte Apple en ny og flatere utgave Mac mini, med HDMI-utgang.

Like inni
Den lille, stasjonære maskinen er først og fremst ment som et mediesenter. Den måler bare 3,6 cm i høyden, og burde derfor være et opplagt valg for designbevisste med velfylt lommebok (Mac mini koster tre ganger så mye som andre bokser med samme funksjon).

Men inni er de like, som det heter i en gammel barnesang. Det viser nettstedet iFixit.com, som fant fram skrujernet med en gang en ny Mac mini var anskaffet fra nærmeste Apple-butikk.

Knøttliten strømforsyning
Det skal ikke ha vært spesielt vanskelig, skal vi tro de glade obdusentene. Det var rett og slett snakk om å finne hovedskruen og gi den en rask runde mot sola. Så åpnet dekselet seg som en magisk dør.

Det mest imponerende er strømforsyningen, som virkelig er knøttliten. Det kan man skjønne når man leser spesifikasjonene, Det er snakk om en vanlig 12 volts omformer, men som bare gir 7 ampere ut. Til sammenligning har iMac en strømforsyning på 25,7 Ampere. Også den er liten…

Her kan du se hvordan disseksjonen foregikk:

Stikkord: mac mini