Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Andres Auernheimer har selv innrømmet å stå bak hackingen av e-post-adressene til amerikanske iPad-brukere. Nå er han anholdt for narkotika. (Ill.: Foto: Washington County Sheriff's Office)

iPad-hacker arrestert

Tatt med kokain, LSD og ecstasy.

Torsdag i forrige uke sprakk nyheten om at et hull i AT&Ts kundedatabase førte til at en lang rekke e-postadresser kom på avveie. Flere av dem tilhørte prominente kjendiser.

– I samfunnets tjeneste
Mandag denne ba AT&T kundene sine om unnskyldning. Samtidig la de mye av skylden på hackergruppa Goetse, som uutnyttet hullet. Dette gjorde de angivelig for å gjøre AT&T oppmerksomme på den mangelfulle sikkerheten.

Andrew Auernheimer (24) er mannen som fronter Goetse. Selv mener han at han gjorde iPad-stuntet i samfunnets interesse.

Tatt for narkotika
Nå ligger Auernheimer, som i hacker-miljøet går under navnet «Escher», tynt an i en helt annen og muligens mer alvorlig sak.

Han er nemlig tatt for besittelse av narkotika. Da FBI arresterte ham Fayetteville, Washington tirsdag, hadde han på seg både LSD, kokain, ecstasy og flere andre ulovlige substanser.

Tilfeldig?
Det er likevel uklart hva som fikk politiet til å gå til aksjon. I følge CNet News.com kan det like gjerne ha vært hacker-saken.

Dermed kan det tenkes at narkotikaen ble funnet ved en tilfeldighet under ransakingen.

Stikkord: hacking, ipad