Fildeling er i seg selv ikke straffbart, og verktøyene som brukes til det er dermed ikke ulovlige, konkluderer spansk rett.

Annonse


Programvare stopper fildeling

Frankrike innførte for om lag et år siden den omstridte fildelingsloven som pålegger nettleverandører å sende advarsler til folk som laster opp eller ned ulovlig.

Vil ikke miste bra kunder
De som om mulig liker dette dårligere enn fildelerne selv, er bredbåndsleverandørene. De fleste av dem har hele tiden ment at dette er å tyste på kundene, og at de risikerer å miste de samme kundene.

Spesielt er de redd for å miste kunder som har dyre abonnementer med høye hastigheter. Disse er også gjerne de ivrigste fildelerne.

Programvare
Den franske bredbåndsaktøren Orange har imidlertid funnet en måte å takle påbudet på.

Annonse


De tilbyr nå programvare som i hvert fall i navnet hindrer brukerne i å laste opp og ned ulovlig. For to euro pr, maskin i måneden lover Orange at verken du eller barna dine skal kunne komme i skade for å laste ned eller opp film, programvare, musikk eller spill som ikke er godkjent av opphavsmannen.

Programmet basrer seg på en svarteliste som visstnok inneholder nettadressene til en rekke kjente torrent-steder. Hvilke dette er , vil ikke Orange røpe. Programvaren kjører i bakgrunnen mens du surfer, og skal ikke påvirke hastigheten.

Likevel har franske hackere svekket at programvaren inneholder flere hull, slik at den setter brukerne i fare for å få uønsket programvare på maskinene sine.

Dette gjør at prisen for den (falske tryggheten) lett kan bli svært høy.

Kilder:
Bluetouff’s blog (på fransk)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse