Hopp til navigasjon Hopp til innhold
500x_ileak_inside2 (Ill.: Gawker)

114 000 iPad-kunder avslørt

AT&T-kundedatabase hacket.

Gawker.com hevder AT&Ts kundebase har blitt hacket. 119 000 epostadresser på avveie.

Hacket database

Nettsiden slår nå stort opp at mange viktige iPad-kunder nå har blitt avslørt. Ifølge hackerne (som kaller seg Goatse Security) som har vært i kontakt med nettsiden er AT&Ts database over hvem som eier iPads med et unikt nummer (ICC IDS) hentet fra nettsiden til teleoperatøren.

Hacker-stuntet kommer svært ubeleilig for teleoperatøren som siden lanseringen av iPhone i juni 2007 har hatt problemer med 3G-dekningen og stabiliteten på nettet.

Viktige personer på listen

Mange av personene som fikk iPad tidlig i statene er viktige personer innen næringsliv, regjering og det amerikanske militæret, hevder Gawker. Til og med president Obamas stabssjef Rahm Emanuels Gmail-adresse skal være på listen.

Flere av de rammede har ledende roller i toppen av amerikansk samfunnsliv. Blant annet produsent Harvey Weinstein, Time Inc.-sjef Ann Moore og finansmannen Michael Bloomberg.

Stor PR-tabbe

Etter at saken ble kjent i går har AT&T kontaktet Gawker. Teleoperatøren forklarer at den eneste informasjonen som kan hentes ut fra ICC IDS-siffrene er eposten tilknyttet nummeret.

Dette i seg selv er selvsagt et problem når det er snakk om så viktige personer i det amerikanske samfunnet. I tillegg er det selvsagt flaut for et selskap som ikke akkurat er populært fra før av.

Kilde:
Gawker

Stikkord: Apple, ipad