Hopp til navigasjon Hopp til innhold

– Windows Phone i rute

Kan komme så tidlig som oktober, og flere funksjoner er på vei.

Med alt oppstyret rundt iOS og Android er det lett å glemme Windows Phone 7, som tross alt fremdeles ser fin ut.

I et intervju med nettstedet TechRadar forteller imidlertid Microsoft et par detaljer som er av interesse for potensielle brukere.

Godt i gang
I følge utviklingssjefen Brandon Watson er utviklingen godt i rute, både når det gjelder selve OSet, og tredjepartsapplikasjoner. Nye verktøy som er gjort tilgjengelige for utviklere gjør det nå mulig å simulere enda flere bruksområder, blant annet kan man etterligne fysisk tilting av telefonen, som kjennes igjen av akselerometerne. Samtidig har Microsoft klargjort retningslinjene for hva som aksepteres av applikasjoner. Dette har vi forøvrig også blitt fortalt av Microsofts norske representanter: godkjenningsprosessen for applikasjoner vil ligge et sted mellom App Store og Android Market når det gjelder åpenhet.

Utviklere vil få tilgang til ferdig maskinvare i juli, som selvsagt vil fremskynde utviklingen. Og Watson lover at resten av verden vil se Windows Phone 7-enheter mellom oktober og slutten av året.

Det blir klipp-og-lim
Et interessant moment er den evige klipp-og-lim-kontroversen, og i følge Microsoft kommer denne funksjonaliteten definitivt til operativsystemet, selv om det ikke blir klart til lansering. Watson nevner også at Microsoft vil på sikt åpne for andre nettlesere enn Internet Explorer, forutsatt at de ser markedsbehovet for dette.

Godt å høre at ting går fremover altså, og vi gleder oss fremdeles til å prøve ut ferdig Windows Phone 7-maskinvare.

Kilde:
TechRadar

Stikkord: Mobil, windows phone