Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Tyrkia sperrer - igjen. Denne gangen er det mange Google-tjenester det går ut over.

Tyrkia stenger Google

Mange tjenester sperret for brukerne.

Tyrkiske myndigheter har stengt tilgangen til både Google Translate, Google Books, Google Analytics, Google Docs og Google Tools.

Uklar årsak
Det er uklart hva som er årsaken til bannlysingen. Myndighetene vil ut ikke si noe om hvorfor de har lagt lokk på disse Google-tjenestene, eller hvor lenge forbudet vil vare.

Men det er på det rene at tjenestene enten vil bli stengt helt, eller vil ta svært lang tid å laste inn for tyrkiske nettbrukere.

Sperre-skilt
De fleste store, tyrkiske netttilbyderne hadde i går langt inn skilt der det står at tilgangen til Google-tjenestene er sperret på grunn av rettskjennelse.

Tyrkiske myndigheter stengte i mars 2007 tilgangen til YouTube. Den gangen var grunnen at noen hadde lagt ut en video som gjorde narr av Tyrkias landsfader Kemal Atattürk.

Tilgangen til YuoTube ble senere åpnet igjen, for så å bli stengt igjen i 2008 av samme grunn som året før.

Demokrati med unntak
Tyrkia ynder å stå fram som en fanebærer for demokrati og ytringsfrihet. Det er likevel noen emner som tydeligvis er tabu.

Ett av dem er kurdernes sak, det andre er landsfaderen Atatürk, som behandles med en ærefrykt som grenser til det religiøse.

Kilde:
International Business Times

Stikkord: Google