Screen-shot-2010-06-03-at-1.20.37-PM

Annonse


Dette tror vi Apple lanserer

Apples årlige utviklerkonferanse er stedet der nye versjoner av iPod, Mac, iPhone og ikke minst iPhone OS vises frem for første gang. Hva lanserer Jobs i år? Fokuset blir på nye iPhone og iPhone OS 4. Kanskje nye MacBook Pro-maskiner.

Ny iPhone

Jobs er allerede spikret som taler på konferansen som varer fra 7. til 11. juni. Det er mer eller mindre spikret at iPhone 4G skal vises (offisielt) for første gang 7. juni. Ballmer kommer altså ikke, men vi tror nok Apple også kommer til å fokusere på HTML 5. Ikke minst grunnet at Ballmer ikke skal komme og lansere Silverlight til Mac-plattformen som tidligere ryktet. Ikke at det var stor sannsynlighet for dette.

Det har vært ryktet ny Apple TV til 99 dollar og/eller oppgradert Mac Mini. Vi er ikke helt sikre på noen av disse. Vi tipper Apple kommer til å starte på nytt med Mac Mini og Apple TV om noen år og lansere ett produkt som smelter sammen disse to produktene. Apple har til nå karakterisert Apple TV som en hobby.

Vi tror dette vil endre seg, men trolig ikke enda. Skal vi tro Jobs er ikke markedet modent enda. Apple vil neppe lansere noe så stort samtidig med ny iPhone. De ville ha slått hverandre ihjel.

Annonse


Lanserer de nye iPhone OS mandag?

På årets WWDC er foruten nye iPhone 4G fokuset på iPhone OS 4 som uten tvil er den største oppdateringen til Apples mobile OS. Det nye OSet gir iPhone og Touch-eiere endelig multitasking og en rekke andre store oppdateringer og nye funksjoner.

Vi har hørt svært lite om MacOS 10.7, men nå som Microsoft snart er klare til å lansere Windows Live Wave 4 tror vi Apple har noe å vise frem. Om ikke på WWDC så snart.

Kanskje annonserer Jobs en dato for den endelige versjonen av iPhone OS 4. Eller enda bedre: kanskje iPhone OS 4 lanseres i endelig versjon samtidig som WWDC. Apple har gjort dette før med lanseringen av blant annet Safari til PC.

For å oppsummere:

* Lansering av iPhone 4. Kan være i handelen i statene allerede i juni med opptil 64GB lagringsplass, høyere skjermoppløsning, kraftigere maskinvare.
* Stort fokus på iPhone OS 4. Dato for det ferdige versjonen? Kanskje den til og med lanseres mandag.
* Jobs skal holde keynote.
* Muligens ny strategi for Apple TV og Mac Mini.
* Ny Macbook Pro-maskinvare (rettelse: Mac Pro)? Fullt mulig.
* Mulig lanseringsdato for iPhone OS 4 til iPad
* MobileME får en gratisversjon med ett par GB gratis nettlagring

ITavisen.no vil følge WWDC 2010 mandag 7. juni.

Annonse