hurt_locker_poster

Annonse


– Slett filmen fra harddisken!

Teamet bak Oscar-viinneren «Hurt Locker» gikk for tre uker siden til søksmål mot fildelere som hadde lastet ned filmen ulovlig.

Betal – eller gå til retten
Filmselskapet har ikke tjent all verden på filmen, verken i kinosalen eller på DVD/Blu_ray. Beregninger basert på tidligere saker viser at dersom folk velger å betale noen tusenlapper for å slippe å risikere rettssak, kan det fort bli millioner av det.

Nå har Voltage Pictures, som har produsert filmen, kommet med enda et nytt utspill.

– Slett alle kopier!
I følge CNN beordrer de nå fildelerne til å slette alle kopier de måtte ha av filmen fra harddiskene sine. Det gjelder både kopier de har fått a venner og de som de måtte ha lastet ned fra nettet.

Annonse


Så langt har 5000 fildelere fått melding av at de vil bli saksøkt dersom de ikke inngår et forlik som innebærer at de må betale 2500 dollar – om lag 16100 norske kroner.

Ny forretningsmodell?
I tillegg må de også slette filmen, og eventuelt kjøpe den på lovlig vis om de vil se den på ny.

Onde tunger vil ha det til at denne framgangsmåten kan være en ny og lukrativ forretningsmodell for filmbransjen.

Trygt i Norge
Lager du en film som «bomber» på kino og i DVD-hylla, er det bare å saksøke alle som lastet den ned. og vips! så har du tjent inn pengene du investerte.

I Norge kan foreløpig ikke filmbransjen innhente navnene som skjuler seg bak nettleverandørenes IP-adresser. Dermed er det vanskelig å gå fram på samme måten her – enn så lenge.