Dette er dagens Apple TV - en liten boks du kobler til TV-en. Nå blir alt dette etter all sannsynlighet integrert i TV-en, styrt av stemme og håndbevegelser.

Annonse


– Apple TV i iPhone-størrelse

Apple TV har i det siste levd en noe skyggefull tilværelse i konkurranse med råbillige mediesentre fra Asus, WD og andre.

Råbillig TV-dings
Det kommer til å ta en brå slutt, skal vi tro teknologi-bloggen Engadget.com.

I følge en kilde nær Apple som nettstedet har snakket med vil nemlig den nye utgaven av Apple TV koste 99 dollar – om lag 642 kroner.

Mye, mye mindre
Og ikke nok med det: Den vil også krympe. Ja, den blir i følge Engadgets kilde så liten som en iPhone.

Annonse


Innmaten vil også ligne dagens iPhone, med samme prosessor og 16GB minne.

Kan ikke ringe
Engadget spekulerer med andre ord i at når generasjon 4 av iPhone kommer i begynnelsen av juli, vil den type iPhone vi kjenner i dag overta Apple TVs rolle.

Det blir likevel ikke en iPhone eller iPod Touch helt slik vi kjenner den. Den har for eksempel ingen skjerm, og betjenes med en ekstern fjernkontroll. Og den kan verken ringe eller gå på nett direkte. Til det siste trenger den en tradisjonell Mac eller PC – den kommuniserer bare gjennom det interne nettet i huset.

Endelig har den HDMI-kobling, noe iPhone/IpOd Touch ikke har.

Film i nettskyen
Filmene kan lagres på eksterne harddisker hvor som helst i huset. Men Apple tenker seg at det meste av filmframvisningen skal skje via streaming, og at filmene skal ligge i det man etter hvert har begynt å kalle nettskyen.

Dersom dette er riktig, kan det tenkes at vi ser begynnelsen på en utvikling der du har alle kommersielle filmer og TV-serier tilgjengelig når du vil se dem. Selvsagt mot betaling.

Låst til Apple-formater
Det spørs likevel om Hollywood vil godta en slik modell. iTunes inneholder allerede filmer og TV-serier, men det er bare kunder i USA, Australia, New Zealand, Canada og Storbritannia som får lov å laste dem ned.

Samtidig florerer fortsatt den ulovlige nedlastingen. Mens PC- og forbrukerelektronikkverdenen uten å si det høyt tar disse kundene på alvor ved å lage mediesentre og DVD/Blu-ray-spillere som takler populære piratformater som DivX og Xvid, har Apple låst seg til iTunes-formatet H.264 og QuickTime-formatet MPEG-4.

Og navnet blir…
Denne restriktive politikken vil de trolig fortsette med. Og da er de avhengig av lave priser for å få gjennomslag i et marked som ikke er vant til å «få» filmer gratis, og som nå betaler under tusenlappen for apparater som kan spille dem.

Det ville for øvrig ikke forundre oss om den nye dingsen får nevnet iTV…

Annonse